Öne Çıkanlar Turan Cristian DROSTEN Avian Sabah Gazetesi Küresel Darbe

UTANÇ TABELASI KALKTI

Yazan Sabahattin İSMAİL

"ESCAPE BEACH" TABELALARI SÖKÜLDÜ, "YAVUZ ÇIKARMA PLAJI" TABELASI DİKİLİYOR

SIRA, VAKIFLAR İDARESİ'NİN ALTINBAŞ GURUBUNA PEŞKEŞ ÇEKTİĞİ YAVUZ ÇIKARMA PLAJI KİRA SÖZLEŞMESİNİN İPTALİNDE

20 Temmuz Barış Harekatı'nın başladığı nokta olan Yavuz Çıkarma Plajı'nın diskotek ve giriş ücretli plaj olmaktan çıkarılıp, milli park alanına dahil edilmesi, halkın ücretsiz girişine açık bir sahil ve tarihi anlamını yansıtacak bir açık müze haline getirilmesi için 2011 yılından beri mücadele ediyorum.

İlk 10 yıĺ, halkın serbest girişine açık olan tarihi öneme sahip plajın ismi değiştirildi, oraya diskotek yapıldı, plaj halkın, gazilerin, şehit ailelerinin ücretsiz girişine kapatıldı. Daha sonra oraya otel ve kumarhane yapılmasına izin verildi.

TMT Mücahitler Derneği Erenköy Mücahitler Derneği ve Halkla birlikte verdiğimiz büyük mücadeleler sonucu otel ve kumarhane izinleri iptal edildi. Mahkemeden ara emri alındı. Bunun üzerine bölge SİT alanı ilan edilerek milli park içine alındı, diskotek kapatıldı.

Yavuz Çıkarma Plajı tabelası yerine asılan

"Escape Beach" tabelasını 2011'den itibaren verdiğimiz mücadele sonucu 2014'de söktürmemize karşın, hükümetin ve güdümündeki Vakıflar İdaresi'nin göz yumması sonucu bir süre sonra sökülen tabela daha büyük olarak yeniden dikildi.

Ne ki mücadeleyi bırakmadık. Konuyu sürekli gündemde tuttuk, medyanın manşetlerine, Anavatanın gündemine taşıdık, birçok yazı yazdık, KTBKK ve GKK ile bölge belediyesini harekete geçmeye çağırdık.

BELEDİYE SÖKTÜ

Nihayet Lapta, Alsancak Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, insiyatif alarak, iki hafta önce Barış ve Özgürlük Anıtı'nın Batısına dikilen ve anıt görüntüsünü kapatan büyük "ESCAPE BEACH" tabelasını söktü.

Dün de geriye kalan 4 adet küçük boy

"ESCAPE BEACH" tabelalarını söktü.

Şimdi oraya büyük boyutta "YAVUZ ÇIKARMA PLAJI" yazan bir tabelayı 3 gün içinde dikecek.

Teşekkürler Fırat Ataser.

İşte Halkın istediği böyle cesur, kararlı, iş bitirici, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, genç, dinamik, çalışkan, baskı ve tehditlere boyun eğmeyen, rüşvetle satın alınamayan yöneticilerdir.

Bu ülkenin milliyetçi geçinen Başbakanları ve Bakanları yıllardır şehitlerin ve gazilerin anısına yapılan saygısızlığa binbir çıkar hesabı ve kirli ilişkileri nedeniyle göz yumarken, Mehmetçiğin ilk ayak bastığı ve şehitler verdiği sahili çıkar karşılığı büyük şirketlere ve paradan başka birşey düşünmeyen işadamlarına peşkeş çekerken, cesur bir belediye başkanı çıkıp gereğini yaptı ve hepsini utandırdı.

KİRA SÖZLEŞMESİ UZATILMAMALI

Şimdi sıra kira sözleşmesinin iptalindedir.

Altınbaş Gurubu ile yapılan kira sözleşmesi Ağustos ayı sonunda bitecektir.

Vakıflar İdaresi eski müdürü İbrahim Benter, tepkilerimizi haklı bulmuş ve geçen yıl Altınbaş Gurubuna gönderdiği ihbarname ile sözleşmenin yenilenmeyeceğini bildirmişti .

Bu kararının iptali için kendisine yapılan tüm baskı ve cazip teklifleri de reddetmişti.

Ardından görevden alındı.

Yerine atanan şimdiki Vakıflar İdaresi Genel Müdürü ile konuyu görüşmek için birkaç kez telefonda aradım. Sekreterine not bıraktım.

Dönüş olmadı.

Bu arada TMT Mücahitler Derneği de konuya sahip çıkarak tüm ilgililere bir mektup gönderdi.

Başta Volkan Gazetesi olmak üzere birçok gazetemiz, köşe yazarımız ve sivil toplum örgütlerimiz de konuya sahip çıkıp yayınlar yaptı, taleplerimizi dile getirdi.

Ne ki bana gelen bilgilere göre, yeni müdür Prof. Dr. Mustafa Tümer, konuyu görüştüğü kişilere " Bu siyasi bir konudur, kira sözleşmesinin uzatılıp uzatılmayacağına siyasi irade karar verecektir" demektedir.

Bu rezilliktir, ayıptır, utanılacak bir durumdur.

SİYASİLER KARIŞAMAZ

Vakıf mülkleri ile ilgili olarak siyasilerin söz söyleme hakkı yoktur.

Vakıflar İdaresi, milli ve manevi değeri olan bölgeye, hiçbir siyasi baskıya, telkine, tehdide ve cazip teklife aldırmadan sahip çıkmalıdır.

Bu sözü söyleyen ve Vakıf mülkünü siyasilerin talimatı ile peşkeş çekebileceğini çekinmeden söyleyen bir kişi, bir gün bile o makamda oturamaz, oturmamalıdır.

Bunu söyleyen bir kişi, Profesör bile olsa, o makamda oturmak için gerekli liyakata sahip değildir.

Bir bilim adamına, bir Profesöre böyle konuşmak yakışmaz.

Kararı bu ise derhal istifa etmelidir.

Bu zihniyete sahip bir müdür, tüm vakıf mülklerini, siyasilerin maddi çıkar karşılığı verecekleri talimatlarla peşkeş çekmeye hazırdır demektir.

Gözümüz üzerinde olacaktır.

Atacağı her imzayı titizlikle inceleyeceğiz.

Mustafa Tümer'i uyarıyorum :

Vakıf mülkleri ile ilgili kararları siyasilere bırakacaksınız ve onların talimatları ile vakıf mülklerini peşkeş çekeceksiniz derhal, ama derhal istifa edip üniversitenize dönünüz!

Yavuz Çıkarma Plajı Mehmetçiğin, şehitlerin, gazilerin emanetidir. O kumsal şehit kanıyla sulanmıştır. SİT alanıdır. Milli Mücadele Parkı içindedir.

KIBRIS'IN ÇANAKKALESİ

O sahil, Türk Ulusunun ikinci Çanakkalesidir. Çanakkale gibi özenle korunmalıdır.

Sahil, tarihi anlamına uygun olarak açık müze olmalıdır.

Halkın, gazilerin, şehit yakınlarının serbestçe girebileceği bir alan olmalıdır.

Sakın ola "siyasilerin talimatıdır" diyerek sözleşmeyi yenilemeye kalkma!

Bölgeyi Lapta, Alsancak, Çamlıbel Belediyesi'nin sorumluluğuna ver.

Belediye, KTBK Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile işbirliği içinde tarihi anlamına uygun şekilde düzenlesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.