Öne Çıkanlar KKTC PROF. DR. MUSTAFA TÜMER İŞİD FETÖ DSÖ

TİTUS TÜRK

Yazan Tan CAN

Bu gördüğünüz pala bıyıklı adam, Türk soyadı taşıyan bir Alman Tuğamiral idi ve aşağıda yer alan bu Amiral Türk'ün armasına bakar mısınız? Türk usulü yatağan babayı andıran bir kılıç ve üzerinde ay.

Türk, 5 Nisan 1905'ten itibaren Prinz Heinrich zırhlı kruvazörünün birinci subayıydı ve bir yıl sonra aynı görevle Roon'a geldi. 3 Şubat 1906'da yüzbaşılığa terfi etti [Vaterstädtische Blätter, Nr. 6, 4. Februar 1906]

Bir sene sonra 1906 yılında 1’nci Tersane Tümeni 2’nci Dairesi Komutanlığı’na atandı [Vaterstädtische Blätter, Nr. 27, 1. Juli 1906] 7 Nisan 1911'de İmparatorluk Donanması Ofisi'nde Türk, meclis üyesi oldu. Bu görevde 14 Ekim 1911 Tarihi’nde deniz kaptanlığına terfii gerçekleşti.

Türk, 3 Eylül - 14 Kasım 1914 tarihleri arasında Deniz Kuvvetleri’nde, Mayın ve İstihkâm Tugayı’nın komutanıydı. Eylül ayında Anvers Kuşatması’nda onunla birlikte yer aldı. Müstahkem kaleler ile Nete üzerindeki savaşlar sırasında Ekim 1914'te İkinci Sınıf Demir Haç Madalyası’nı aldı. Daha sonra Nieuwpoort, Lombardzyde ve St. Georges çevresindeki çok kanlı savaşlara katıldı. Bu savaşlar sırasında 1915'te 1’nci Sınıf Demir Haç Madalyası’nı aldı [Ritter des Eisernen Kreuzes. In Vaterstädtische Blätter. Jahrgang 1914/15. Ausgabe vom 10. April 1915]. 1918'de, bir hava saldırısında yaralandı. 30 Ağustos 1919'da Tuğamiral unvanıyla ödüllendirildi.

Amiral Türk ile alakalı bir başka ilginç hikaye daha vardır.

1883 Yılı’nda, Amerikan demiryolu milyarderi Jay Gould tarafından, özel bir yat olarak inşa edilmiş, bir zamanlar dünyanın en büyük lüks yatı olarak kabul edilen, Venezüellalı bir savaş gemisi vardı. Bu gemi, 1900 yılında Venezüella hükümeti tarafından bir savaş gemisi olarak satın alındıktan sonra, yeniden Restaurador (İspanyolca: Yenileme) Atalanta olark adlandırılarak, Venezüella iç savaşında kullanılmış ve meşhur isyancı vapuru Ban Righ'ı boşa çıkarmıştır. Aralık 1902'de, Restaurador, Guanta limanındaki ve Titus Türk komutasındaki Alman küçük kruvazör Gazelle tarafından, bir abluka ile kaçırılır ve Alman Reich savaş bayrağı asılır. Zamanın Amerikalı bulvar gazeteleri Titus Türk ve ekibine bu sebepten "Karayip Korsanları" adını verir. Ablukanın sona ermesinden sonra, Restaurador Venezüella donanmasına geri döner.

Kendisi Alman Ordusunda "Venezuella Kahramanı" olarak anılır.

Amiral Türk, donanmadan ayrıldığından sonra, İkinci Dünya Savaşı'nın sonuna kadar devletten emekli maaşı alıyordu. Bu aylık ödemeler “Üçüncü Reich”ın sona ermesiyle sona ermiş ve Federal Hükümet tarafından yeniden başlatılmamıştır. Buna karşı açtığı davayı kazanan Amirâl Türk, zamanın gazatelerinde yer almıştır. [Zeit Gazatesi, Nisan 1951, www.zeit.de/1951/04/admiral-siegt-in-bonn ]

Bunları tadımlık olarak paylaşıyorum, daha böyle yüzlerce, öz be öz Türk soyadları taşıyan elit Almanlar var. Türk'ü dünyada söz sahibi insanlar ve milletler içinde arayın inanın her türlü izlerini bulacaksınız..

Zira Türkiyem’de artık nesli tükeniyor.

Anahtar Kelimeler:
TürkTitus TürkAlman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.