Öne Çıkanlar DSÖ Mumuyacı Cumhurbaşkanı Erdoğan Cristian Terhes Boğaziçi

BİTKİLERDEKİ MUCİZE

’Aziz ve celil olan Allah, dermanını yaratmadığı hiçbir hastalık yaratmamıştır. Onu bilen bilir, bilmeyen bilmez.’’(Buhari)

 Hadis-i şerif’inden de anlaşıldığı gibi birçok rahatsızlıklara karşı yüzyıllar boyunca şifalı bitkilere başvurulmuş, sağlıklı olmak için şifa kaynaklarında, Allah’ın nimetlerinden faydalanılmıştır. Günümüzde modern tıp en ileri seviyede olduğu halde, bitkilere başvuru hala devam etmektedir.

Her zerrede uluhiyet sırları bulunmaktadır. Allah-u Teala yarattığı bu nimetlerin her birine ayrı ayrı kendilerine göre bir şifa koymuş,nasıl bir şifa koyduğunun sırrını yalnız o bilir, insanlar ise bu şifayı araya araya bulmaktadır.

Allah-u Teala her hastalığı şifası ile birlikte yaratmıştır.Birçok hastalık vardır tedavi oldukları halde iyileşme görülmez bunun sebebi ya doğru tedavi uygulanmadığından,ilacını bilmemekten yada doğru tanı konulamamasından kaynaklanmaktadır.

Bazı hastalıkları tedavi edici,bazı rahatsızlıkları giderici ve önleyici özelliği olan bitkilere şifalı bitkiler denir.

Şifalı bitkilerden şifa bulmanın da özel şartları vardır.Bu özel şartlar ve dikkat edilmesi gerekenler öncelikle doğru seçilen bitkinin zamanında toplanması , kurutulması,kullanıma hazırlanması ve saklanmasıdır.Bu bitkilerin birçoğu ilaçların hammaddesinde kullanılmaktadır. Şifalı bitkileri toplayan kişinin bitkileri tanıması,bitkiler hakkında bilgi sahibi olması onları anlması en azından temel bilgiler konusunda bilgi sahibi olması gerekir.

Ayrıca bu bitkileri topladığımız yerde büyük öneme sahiptir, bitki toplanan yerlerin çevre kirliliği etkisine girmemiş,kirli ve mikroplu suların kıyılarından,tren yolları,karayolları endüstri alanlarının civarından kesinlikle uzak olan yerlerden tplanması gerekir. Bu bitkiler motor egzostlarından çıkan dumanların içerdiği kurşunla kirlenmiş olduklarından zehirli sayılırlar,şifa bulmak yerine dahada hastalık oluştururlar.

Bitki toplanan bahçelerin,tarlaların,çayırların yakınında veya rüzgarla etkileşimde bulunacakları uzaklıkta, haşerata karşı ilaçlama yapılmış,kimyevi gübre kullanılmış ekin yerlerinden uzaklıkta olması gerekir.Bitkiler sürdürülebilir yaşam için gerekli olan oksijeni ve besini sağlarlar ve sağlığımızı korurlar. İnsanın yaradılması ile birlikte bitkilerin tedavi amaçlı kullanımı başlamıştır. İlk günden itibaren bitkilerin tedavi edici gücünden “İyi Yaşam” için yarar sağlamak istiyorsak bunlara dikkat etmemiz gerekir.

Bitkilerden sadece rahatlama için veya genel bir iyilik hali elde etmek ıçın yararlanılabileceği gibi, hastalık durumlarında da yararlanılmaktadır.Tedavi amaçlı kullanılan çeşitli bitkiler ve bitkisel karışımlar, vitaminler,mineraller, amino asitler, yağ asitleri, probiyotikler,bazı yararlı bakteriler gibi ürünler ve makrobiyotik beslenme gibi çeşitli diyetler geçmişten günümüze tedavi amaçlı kullanılmakta, insanlara şifa olmaktadır hemde bilinçli kullanıldığında hiçbir yan etkisi ve zararı olmadan.

İnsanın doğuştan gelen güçlü bir kendini iyileştirme yeteneği vardır. Nasıl ufak tefek sıyrıklar, kesikler kendiliğinden iyileşebiliyorsa, aynı mekanizmalar çok daha ciddi rahatsızlıklarda da etkili olabilir.

Ülkemizdeki bitkisel zenginlik florası oldukça fazladır. Bu zengin flora çok sayıda tıbbi ve aromatik bitkiyi de bünyesinde barındırmakla kalmayıp aynı zamanda pek çoğunda gen merkezi konumundadır.

Buna rağmen bu bitki zenginliğinden yeterince yararlanılmamaktadır. Çünkü değerlerimizin kıymetini bilmiyoruz elimizdeki cevherlerin farkında değiliz modern tıpın bize dayattığı ilaçları kullanmayı modern dünyaya uyum ve aydın olmak zannediyoruz, çünkü bize öyle söyleniyor ,anlatılıyor Ninelerimizin beslenme ve tedavi yöntemlerini beğenmiyoruz, moderniz ya! ondan olsa gerek ,ama geçmişte neden insanlar daha sağlıklı ve daha uzun yaşıyorlardı bunu sorgulamıyoruz böyle gidersek ölüm yaş ortalaması 70 hatta 60 lara düşecek eğer kendimize gelmez bu değer ve bitkilerimize sahip çıkıp alternatif tıp bilincini geliştirmezsek hayat ve yaşam kalitemiz daha da düşecek hastalıklar yakamızı bırakmayacak, özümüze insanlığın yaradılışından günümüze kadar gelen alternatif tıp yöntemlerine gereken değeri vermek,sağlıklı yaşamak için neslimizin devamı için, ninelerimizin yaptığı gibi dağlarımızdaki şifa kaynağı bitkilerimizden nasıl doğru bir şekilde yararlanırız, nasıl şifa buluruz bu konuda eğitim kursları ve okullarda dersler vermek, bitkler nasıl toplanır,saklanır,kurutulur ve hazırlanır,bu konuda insanlarımızı bilinçlendirmek için uzman kişiler tarafından kurslar açmak, insanlarımızı bu konuda bilgilendirmemiz gerekir.Allah-u Teala dermanını göndermediği hiçbir derdi yer yüzüne göndermemiştir. Gökten zembille insan yetiştirip göndermedi bitkilerde, otlarda çöp diye gördüklerimizde gönderdi .Bunu bilir buna göre şifamızı ararsak buluruz inşallah.

 

Anahtar Kelimeler:
İnsanŞifalıBitki
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ümmü 4 yıl önce

çok güzel bir bilgilendirme olmuş şifa ararken düştüğümüz yanlışları anlatan harika bir yazı olmuş. Elinize sağlık

Avatar
Aslı 4 yıl önce

çok güzel bir bilgilendirme tebrikler kaleminize, zihninize sağlık.

Avatar
Ferhat Varol 4 yıl önce

Modern dediğimiz tıbbın kökeni aslinda alternatif tıp a bugün ki fitoterapi yöntemlerine dayanıyor. Ülkemizde bircok alternatif tıbba gönül vermis bilim insanı var Sayın Hocam. Getad gibi kuruluslar keske sizin gibi Hocalarımıza daha fazla imkan vererek , halkimizin bitkisel tedavi yöntemlerinden faydalanmasi icin önünü açabilse . Hocama saygılarımı sunuyorum Eskişehir den selamlar..

Avatar
ELİF 4 yıl önce

Dilinize , kaleminize sağlık, keşke herkes doğadaki mucizeleri görebilse...

Avatar
Merve 4 yıl önce

Doğada her şeyin bir çaresi vardır. Modern tıp adı altında insanlar zehirleniyor genetikleri oynanıyor vücudun zikrini bozuyor büyük bir oyundur bu. İnşAllah hocam sesimiz daha birçok kişiye ulaşır bu yazıları daha çok kişi okurda biraz da olsun doğru yol bulunur teşekkür ederiz bu bilgilendirici ve gayet net olan yazı için. :)

Avatar
Aristo 4 yıl önce

bu anlatmaya çalıştığın "farmakoloji"...

Avatar
Remziye Şentürk 4 yıl önce

Keşke tüm doktorlarımız Sayın Hocamız kadar farkındalık sahibi olabilse .. Özbekistan da Türkmenistan da harika bir yönelim var bitkilere. Neden bizim ülkemiz tabiat açısından bu kadar zenginken bitkilere gereken degeri gösteriyoruz ..

Avatar
Mehmet 4 yıl önce

Farmakoloji in ne olduğu konusunda belli ki hiçbir bilgin yok farmakoloji ilaç bilmi demek fitoterapi demek istedin herhal bitkiler bukadar iyi daha nasıl anlatılır sayın bilimci!