Öne Çıkanlar DSÖ Göbeklitepe KKTC mRNA Chabad

ARAŞTIRILMALI…

Yazan: Muammer KARABULUT

Geçen günlerde CHP’nin yakın geçmişini bilen bir arkadaşım:“Türk siyasetinin bilinen isimlerinden Önder SAV dikkatini çekti mi?” diye sordu. O an için ilk aklıma 1980 öncesi CHP’den Kayseri Senatör adayı yapılmak istenen ve aynı zamanda velim olan Ali DÜNDAR’ın sözleri geldi. O gün DÜNDAR, CHP’nin idaresinde etkili olan kişinin Ecevit değil de Önder SAV olduğunu söylemişti.

Hatırladığımız Önder SAV, CHP’de, İsmet İNÖNÜ’nün karşısında Bülent ECEVİT ile kol kola idi ve Hüsamettin ÖZKAN’ın DSP’de, ECEVİT’in yanında yer almasını sağladı. ÖZKAN’ın, FETÖ liderinin yurtdışına çıkışını organize etmesi(bkz), İsmail CEM ve Kemal DERVİŞ ile DSP’nin sonunu getirmesi de hatırımızdadır. Yine ECEVİT’in milletvekili bile yapmadığı Kemal KILIÇDAROĞLU’nun koluna girip FETÖ kumpası ile kasetzade olan Deniz BAYKAL’ın yanına götüren, CHP’ye Genel Başkan yapan ve en sonunda Özgür ÖZEL’in yanında yer alıp KILIÇDAROĞLU’nu saf dışı bırakan kişi de Önder SAV’dır.

Önder SAV, 14 Kasım 1937'de, Balıkesir'in Manyas ilçesi, Işıklar köyünde, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1950’lerin sonlarında, henüz 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyken Turhan FEYZİOĞLU vasıtasıyla siyasete girdi. Öyle ki T. FEYZİOĞLU hastalandığında mitinglerde konuşma yapma şansı buldu. Sonra 1973 yılında CHP’den Ankara Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. 1974 yılında da Çalışma Bakanı yapıldı.

Sonraki yıllarda, Turhan FEYZİOĞLU’nun üvey oğlu olan Metin FEYZİOĞLU’nu CHP’nin başına getirmek için çaba harcadıysa da sonuç alamadı. Belki de tek başarısızlığı Metin FEYZİOĞLU oldu.

Son olarak Özgür ÖZEL’in seçilmesinde etkili olan kişi de yine Önder SAV’dan başkası değildi.

Bu durumda,Cumhuriyeti kuran CHP’nin merkezinde, Mustafa Kemal ATATÜRK’ten sonra yer alan ikinci kişi Önder SAV’dır.

Kendisi tez konusudur!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yakup K 4 hafta önce

İyi olmuş. CHP en derini

Avatar
N. Se.. 4 hafta önce

Umarım bu yazı siyasi araştırmacıların dikkatini çeker

Avatar
Gazanfer 4 hafta önce

CHP Açıklama yap

Avatar
Yeliz Cantürk 4 hafta önce

iyi saklanmış yıllardır CHP ye oy veririm ben fark etmedim