Öne Çıkanlar KKTC DSÖ Göbeklitepe mRNA Chabad

TERSİNE TERÖR…

Haber Merkezi Washington DC / 26 Temmuz 2024

Küresel boyutta Netanyahu önderliğinde 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’de yaşananları meşru gösterme yine bilmediğimiz adı konulmayan bir savaş tekniği ile ilerliyor. Tarihte tüm savaşların arkasındaki nedenler kitaplarda anlatılmasa da bir tarafında yalan, kullanılan araç ve gereçlerin etkisi mutlaka vardır. Gazze’de başlayan bu yeni savaş tekniği ilk zamanlarda uluslararası toplum tarafında anlaşılmasa da en son ABD Kongresinde uzun bir konuşma yapan Netanyahu tarafından dile getirilmiştir.

Şöyle ki ortada açıkça bir devlet terörü var. Fakat bu terör eylemi bir tarafın kendi çıkarları için kullandığında, terör eylemi yapanlar tarafından meşrulaşıyor ve doğru kabul ediliyor! Buna tersine mühendislik tanımı gibi rahatlıkla, “Tersine Terör de diyebiliriz.  

Dünyanın gözü önünde hastaneler bombalanıyor, sivil insanlar öldürülüyor, savaşın dokunulmazı olarak bilinen çocuklar öldürülüyor, tanımı yapılmayan terörün bütün faaliyet alanları Gazze topraklarında uygulamaya konuluyor. Ama tüm bunları Netanyahu önderliğinde yapanlar, üstelik 200 yılı aşkındır faaliyet gösteren ABD parlamento binasında seçilen üyelerin çoğunlu tarafından ayakta alkışlanıyor ve yaptığı uzun konuşmayı dinliyorlar. Demek ki Netanyahu yalnız değil karşımızda küresel boyutta bir organizasyon var. Onun içind Gazze’de yaşananları, Gazze ile sınırlı görmek diğer bir ifade ile  yaşananları meşru görmek olacaktır.   

İşte en son ABD kongresinde Netanyahu’nun yaptığı uzunu bu konuşmayı, “Tersin Terör” olarak tanımladığımız eylemin delili ve yine bilmediğimiz yeni bir savaş tekniğini olarak okumak gerekiyor.

CHABAD tarafından desteklenen, harekete geçirilen Netanyahu’nun Gazze’deki mevcut durumu nasıl tersine çevirdiğine dikkat çekmek için aynı zamanda itiraflarla dolu olan ve kendilerini tanımlayan konuşmasının bazı yerlerini kırmızılaştırdık.  

Netanyahu’nun ABD Kongresinde yaptığı konuşmanın tam metni;

Bugün tarihin bir kavşağında buluşuyoruz. Dünyamız bir çalkantı  içinde. Ortadoğu'da İran terör ekseni Amerika, İsrail ve Arap dostlarımızla karşı karşıyadır. Bu bir medeniyetler çatışması değil. Bu, barbarlıkla medeniyet arasındaki bir çatışmadır. Ölümü yüceltenlerle yaşamı kutsayanların çatışması bu.

Medeniyet güçlerinin zafer kazanması için Amerika ve İsrail'in birlikte durması gerekiyor. Çünkü bir arada durduğumuzda çok basit bir şey oluyor.

Biz kazandık.

Kaybediyorlar.

Ve dostlarım, bugün size bir şeyin garantisini vermeye geldim: kazanacağız.

Bayanlar ve Baylar,

GÜYA HAMAS’IN YAPTIĞI, “20 TANE 11 EYLÜL’E DENK GELİYOR!”

7 Aralık 1941 ve 11 Eylül 2001 gibi 7 Ekim de sonsuza kadar rezil olarak yaşanacak bir gündür. Simchat Tora'nın Yahudi bayramıydı. Mükemmel bir gün olarak başladı. Gökyüzünde bulut yok. Binlerce genç İsrailli açık hava müzik festivalinde kutlama yapıyordu. Ve aniden, sabah 6:29'da, Gazze'nin yanındaki kasabalarda ve kibutzlarda çocuklar hâlâ yataklarında mışıl mışıl uyurken, birdenbire cennet cehenneme dönüştü. Üç bin Hamas teröristi İsrail'e baskın düzenledi. 39'u Amerikalı olmak üzere 41 ülkeden 1.200 kişiyi katlettiler. Nüfus büyüklüğümüzle karşılaştırıldığında bu, bir günde 20 tane 11 Eylül'e denk geliyor.

Ve bu canavarlar, kadınlara tecavüz ettiler, erkeklerin kafalarını kestiler, bebekleri diri diri yaktılar, ebeveynlerini çocuklarının önünde, çocukları da ebeveynlerinin önünde öldürdüler. İkisi de ölü durumda olan 255 kişiyi Gazze'nin karanlık zindanlarına sürüklediler. İsrail şimdiden bu rehinelerden 135'ini eve getirdi; bunların arasında cesur kurtarma operasyonları sonucunda serbest bırakılan yedi kişi de var. Serbest bırakılan rehinelerden biri olan Noa Argamani galeride eşim Sara'nın yanında oturuyor. 7 Ekim sabahı motosikletin arkasında vahşice Gazze'ye kaçırılan Noa'nın çaresizlik dolu bakışı tüm dünya tarafından görüldü. Birkaç ay önce Noa'nın annesi Liora ile tanıştım. Kanserden ölüyordu. Bana, “Başbakanım, son bir dileğim var. Ölmeden önce kızım Noa'ya son bir kez sarılmak istiyorum.” İki ay önce nefes kesen bir komando kurtarma operasyonuna izin verdim. Bu savaşta şehit düşen Arnon Zmora isimli kahraman subayın da aralarında bulunduğu Özel Kuvvetlerimiz, Noa ve diğer üç rehineyi kurtardı. Bence en dokunaklı şeylerden biri Noa'nın annesi Liora'ya kavuşması ve annesinin son dileğinin gerçekleşmesiydi. Noa, bugün aramızda olduğun için çok heyecanlıyız. Teşekkür ederim.

Eliyahu Bibas da dahil olmak üzere pek çok rehine ailesi de bugün burada bizimle birlikte. Eliyahu Bibas, o iki kızıl saçlı güzel oğlanın, Bibas oğlanlarının, küçük çocukların dedesidir. Ve anneleri ve Eliyahu'nun oğluyla birlikte rehin alındılar. Bütün aile rehin alındı. İki güzel kızıl saçlı çocuk rehin alındı. Ne canavarlar.

Ayrıca oğlu Yotam'ın diğer iki İsrailliyle birlikte Hamas esaretinden cesurca kaçtığı ve trajik bir şekilde bizim hatlarımıza dönerken öldürülen Iris Haim de bizimle birlikte.

Ayrıca Amerikalı rehinelerin aileleri de bizimle. Onlar burada. Bu ailelerin katlandığı acı kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük. Dün onlarla tekrar görüştüm ve onlara bunu vaat ettim. Tüm sevdikleri eve dönene kadar dinlenmeyeceğim. Hepsi.

Konuşurken, serbest bırakılmalarını sağlamak için yoğun çabalar sarf ediyoruz ve bu çabaların başarılı olabileceğinden eminim. Bazıları şu anda gerçekleşiyor.

Rehineler adına yorulmak bilmeyen çabaları ve rehine ailelerine yönelik çabaları nedeniyle Başkan Biden'a teşekkür etmek istiyorum. 7 Ekim'deki vahşi saldırının ardından İsrail'e verdiği yürekten destek için Başkan Biden'a teşekkür ediyorum. Haklı olarak Hamas'ı "tam bir şeytan" olarak nitelendirdi. Daha geniş bir savaşı caydırmak için Ortadoğu'ya iki uçak gemisi gönderdi. Ve o, asla unutulmayacak bir ziyaret olan en karanlık saatimizde yanımızda olmak için İsrail'e geldi. Başkan Biden ve ben kırk yılı aşkın bir süredir birbirimizi tanıyoruz.

İsrail'le yarım asırlık dostluğu ve kendi deyimiyle gururlu bir Siyonist olduğu için ona teşekkür etmek istiyorum. Aslında gururlu bir İrlandalı Amerikalı Siyonist olduğunu söylüyor.

Dostlarım, dokuz aydan fazla bir süredir İsrail askerleri sınırsız bir cesaret gösterdi. Bugün Teğmen Avichail Reuven bizimle birlikte. Avichail İsrail paraşütçülerinde bir subaydır. Ailesi Etiyopya'dan İsrail'e göç etti. 7 Ekim'in erken saatlerinde Avichail, Hamas'ın kanlı saldırı haberini duydu. Üniformasını giydi, tüfeğini aldı ama arabası yoktu. Bu yüzden halkını savunmak için Gazze'nin ön cephelerine kadar sekiz mil koştu. Doğru duydunuz. Sekiz mil koştu, ön saflara geldi, birçok teröristi öldürdü ve pek çok hayat kurtardı. Avichail, hepimiz olağanüstü kahramanlığınızı onurlandırıyoruz. Bugün burada bir İsrailli daha aramızda. Avicchail'in hemen yanında duruyor. Bu Başçavuş Eşref el Bahiri. Eşref, İsrail'in Müslüman Rahat topluluğundan bir Bedevi askeridir. 7 Ekim'de Eşref de birçok teröristi öldürdü. İlk önce askeri üsteki yoldaşlarını savundu ve ardından harap olmuş Kibbutz Be'eri topluluğu da dahil olmak üzere komşu toplulukları savunmak için koştu. Eşref gibi, IDF'nin Müslüman askerleri de Yahudi, Dürzi, Hıristiyan ve diğer silah arkadaşlarıyla birlikte büyük bir cesaretle savaştılar. Üçüncü bir kahraman Teğmen Asa Sofer de aramızda. Asa tank birliklerinde subay olarak savaştı ve savaşta yaralandı. Asker arkadaşlarını el bombasından korurken savaşta yaralandı. Sağ kolunu ve sol gözünün görme yetisini kaybetti. İyileşiyor ve inanılmaz derecede kısa bir süre içinde Asa, bir tank bölüğünün komutanı olarak aktif göreve geri dönecek.

Burada dördüncü bir kahramanın daha olduğunu yeni öğrendim - Gazze'de bir bacağını kaybeden ve savaşmaya devam eden Teğmen Yonatan, Jonathan Ben Hamo (ph).

Dostlarım, bunlar İsrail askerleri - boyun eğmeyen, yılmayan, korkmayan.

İncil'in dediği gibi, "עם כלביא יקום"—aslanlar gibi yükselecekler. Aslanlar, Yahuda aslanları, İsrail aslanları gibi ayağa kalktılar.

Bayanlar ve Baylar,

IDF'nin erkekleri ve kadınları İsrail toplumunun her köşesinden, her etnik kökenden, her renkten, her inançtan, soldan ve sağdan, dindar ve laiklerden geliyor. Hepsi antik çağların efsanevi Yahudi savaşçıları Makabilerin yılmaz ruhuyla doludur. Bugün aramızda o Makabilerden birinin babası Yechiel Leiter var. Yehiel'in babası Holokost'tan kaçtı ve Amerika'ya sığındı. Yechiel genç bir adam olarak İsrail'e taşındı ve sekiz çocuklu bir aileyi büyüttü. Büyük oğluna rahmetli babasının adını Moşe koydu. Moşe seçkin komando birimlerimizden birinde örnek bir subay oldu. Kendi altı güzel çocuğunu yetiştirirken yirmi yıl boyunca ayrıcalıklı bir şekilde hizmet etti. 7 Ekim'de Moşe savaşa geri dönmek için gönüllü oldu. Dört hafta sonra, bir caminin hemen yanındaki tünelde bubi tuzağı mayını patladığında öldürüldü. Oğlunun cenazesinde Yechiel şunları söyledi: "Eğer Holokost'tan sonra İsrail Devleti kurulmasaydı, kolektif hafızamıza kazınan görüntü, Varşova Gettosu'ndaki o çaresiz Yahudi çocuğun ellerini havaya kaldırdığı fotoğraf olurdu. Ama İsrail'in doğuşu sayesinde," diye devam etti Yechiel, "oğlum Moşe gibi askerlerin cesareti sayesinde, Yahudi halkı artık düşmanlarımız karşısında çaresiz değil." Yechiel, lütfen ayağa kalk da oğlunun fedakârlığını onurlandıralım. Ve size ve bazıları bugün bu salonda bulunan İsrail'in tüm yaslı ailelerine, sevdiklerinizin fedakarlığının boşuna olmayacağına söz veriyorum. Boşuna olmayacak çünkü İsrail için "bir daha asla" asla boş bir vaat olmamalıdır. Bu her zaman kutsal bir yemin olarak kalmalıdır. Ve 7 Ekim'den sonra artık "bir daha asla" olmayacak.

Dostlarım,

Acımasız düşmanlarımızı yenmek hem cesaret hem de netlik gerektirir. Açıklık, iyiyle kötü arasındaki farkı bilmekle başlar. Ancak inanılmaz derecede çok sayıda İsrail karşıtı protestocu, birçoğu kötülüğün yanında yer almayı seçiyor. Hamas'ın yanındalar. Tecavüzcülerin, katillerin yanındalar. Kibbutz'a, bir eve gelen insanlarla birlikte duruyorlar, ebeveynler çocuklarını, iki bebeği tavan arasına, gizli bir tavan arasına sakladılar. Aileyi, anne-babayı öldürdüler, gizli tavan arasının gizli mandalını buldular ve sonra da bebekleri öldürdüler. Bu protestocular onların yanında duruyor. Kendilerinden utanmalılar. Teröristleri hedef alanlar ile sivilleri hedef alanlar, demokratik İsrail Devleti ile Hamas'ın terörist haydutları arasında basit bir ayrım yapmayı reddediyorlar.

NETANYAHU’YA GÖRE, İRAN VE GAZZE KARŞITLARI ABD’Yİ DE “ALTÜST ETMEK İSTİYORLAR”

Yakın zamanda ABD Ulusal İstihbarat Direktörü'nden İran'ın Amerika'daki İsrail karşıtı protestoları finanse ettiğini ve teşvik ettiğini öğrendik. Amerika'yı altüst etmek istiyorlar. Bu yüzden bu protestocular 4 Temmuz'da bile Amerikan bayraklarını yaktılar. Ve Amerikan bayrağını koruyan, Amerikan bayrağını bu İsrail karşıtı protestoculara karşı koruyan Kuzey Carolina Üniversitesi'ndeki kardeşlik kardeşlerine selamlarımı sunmak istiyorum.

Bildiğimiz kadarıyla İran, şu anda bu binanın dışında ve şehrin her yerinde devam eden İsrail karşıtı protestoları finanse ediyor - çok fazla değil ama oradalar -.

Peki, bu protestoculara bir mesajım var:

Eşcinselleri vinçlere asan ve saçlarını örtmedikleri için kadınları öldüren Tahran Tiranları sizi övüyor, destekliyor ve finanse ediyorsa, resmen İran'ın yararlı aptalları oluyorsunuz.

Bu inanılmaz, kesinlikle inanılmaz. Bu protestocuların bazıları "Gazze İçin Eşcinseller" yazılı pankartlar taşıyor. "KFC İçin Tavuklar" yazılı pankartlar da tutabilirler.

Bu protestocular "Nehirden denize" diye slogan atıyor. Ancak birçoğunun bahsettiği nehir ve deniz hakkında hiçbir fikri yok. Sadece coğrafyada F almıyorlar, tarihte de F alıyorlar. İsrail'e sömürgeci bir devlet diyorlar. İsrail Toprakları'nın İbrahim, İshak ve Yakup'un dua ettiği, İşaya ve Yeremya'nın vaaz verdiği ve Davut ve Süleyman'ın hüküm sürdüğü yer olduğunu bilmiyorlar mı?

İsrail toprakları yaklaşık dört bin yıldır Yahudi halkının vatanı olmuştur. Her zaman bizim evimiz oldu; her zaman bizim evimiz olacak. Yanlış anlayanlar yalnızca kampüs protestocuları değil. Aynı zamanda bu kampüsleri yönetenler de insanlardır. Holokost'tan seksen yıl sonra, Harvard, Penn ve ben, mezun olduğum okul olan MIT'nin başkanları, Yahudilere yönelik soykırım çağrılarını kınamayı başaramadılar. Ne dediklerini hatırlıyor musun? Duruma göre değişir dediler.

Peki, bu şaşkın akademisyenlere biraz bağlam vereyim.

Antisemitizm dünyanın en eski nefretidir. Yüzyıllar boyunca, Yahudilerin katledilmesi her zaman çılgın suçlamalarla öncelenmiştir. Kuyuları zehirlemekten veba yaymaya, katledilen çocukların kanını Fısıh matsaları pişirmek için kullanmaya kadar her şeyle suçlandık. Bu saçma antisemitik yalanlar zulme, toplu cinayete ve en sonunda tarihin en kötü soykırımı olan Holokost'a yol açtı.

Şimdi, tıpkı yüzyıllardır Yahudi halkına yöneltilen kötü niyetli yalanlar gibi, şimdi de Yahudi devletine yöneltiliyor.

Hayır, hayır. Alkışlamayın.

Dinleyin.

İsrail'i ırkçı ve soykırımcı olarak gösteren çirkin iftiralar, İsrail'i meşruiyetsizleştirmek, Yahudi Devleti'ni şeytanlaştırmak ve her yerdeki Yahudileri şeytanlaştırmak içindir. Ve Amerika'da ve dünyada korkunç bir antisemitizm artışına tanık olmamız şaşırtıcı değil.

Dostlarım,

Ne zaman ve nerede antisemitizm belasını görürsek görelim, bunu açıkça kınamalı ve istisnasız olarak kararlılıkla mücadele etmeliyiz.

Ve Yahudi Devleti'ne karşı kan iftiraları, süslü ipek cübbeler giyen ve hukuk ve adalet hakkında yüksek sesle konuşan insanlardan geldiğinde aldanmayın.

İşte bir örnek: Uluslararası Ceza Mahkemesi savcısı, İsrail'i Gazze halkını kasıtlı olarak aç bırakmakla utanç verici bir şekilde suçladı. Bu tamamen saçmalık. Tamamen uydurma. İsrail, 40.000'den fazla yardım kamyonunun Gazze'ye girmesini sağladı. Bu yarım milyon ton yiyecek ve Gazze'deki her erkek, kadın ve çocuk için 3.000'den fazla kalori demek. Gazze'de yeterli yiyecek alamayan Filistinliler varsa, bunun nedeni İsrail'in bunu engellemesi değil, Hamas'ın bunu çalmasıdır. Bu yalan için çok şey var, ama işte bir tane daha: ICC savcısı İsrail'i kasıtlı olarak sivilleri hedef almakla suçluyor. Tanrı aşkına, ne hakkında konuşuyor?

KATLİAMLARI YAPAN GÜYA HAMAS VE HAMAS, “FİLİSTİNLİ SİVİLLERİN ÖLMESİNİ İSTİYORLAR.”

IDF, Filistinli sivilleri tehlikeden uzaklaştırmak için milyonlarca bildiri attı, milyonlarca kısa mesaj gönderdi, yüz binlerce telefon görüşmesi yaptı. Ama aynı zamanda Hamas, Filistinli sivilleri tehlike altına sokmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Okullardan, hastanelerden, camilerden roket atıyorlar. Savaş bölgesinden ayrılmaya çalıştıklarında kendi halkını bile vuruyorlar. Üst düzey bir Hamas yetkilisi olan Fathi Hamad övünüyordu - Şunu dinleyin - Filistinli kadınların ve çocukların insan kalkanı olmada çok iyi olduklarını övünüyordu. Sözleri: "insan kalkanı olmada çok iyiler." Ne korkunç bir kötülük.

İsrail için her sivil ölümü bir trajedi. Hamas içinse bu bir strateji. Aslında Filistinli sivillerin ölmesini istiyorlar, böylece İsrail uluslararası medyada karalanacak ve savaş kazanılmadan önce onu bitirmeye zorlanacak. Bu, Hamas'ın bir gün daha hayatta kalmasını ve yemin ettikleri gibi 7 Ekim'i tekrar tekrar gerçekleştirmesini sağlayacaktır. Size temin ederim ki, ne tür bir baskı uygulanırsa uygulansın, bunun olmasına asla izin vermeyeceğim.

Amerikalıların büyük çoğunluğu bu Hamas propagandasına kanmadı. İsrail'i desteklemeye devam ediyorlar ve ben de şunu söylemek istiyorum: Teşekkürler Amerika ve bizi desteklemeye devam eden, İsrail'i desteklemeye devam eden, gerçeği desteklemeye ve yalanları görmeye devam eden senatörlere ve meclis üyelerine teşekkürler.

Ancak Hamas'ın dolandırıcılığına kanmış olabilecek azınlık için Albay John Spencer'ı dinlemenizi öneririm. John Spencer, West Point'te kentsel savaş çalışmaları başkanıdır. Modern tarihteki her büyük kentsel çatışmayı incelemiştir, diyecektim, beni düzeltti. Hayır. Tarihte.

GAZZE’DE “NEREDEYSE HİÇ” SİVİL ÖLMEMİŞ!

İsrail, dedi, tarihteki herhangi bir askeriyeden daha fazla sivil zararını önlemek için önlem almıştır ve uluslararası hukukun gerektirdiğinin ötesindedir. İşte bu yüzden duyduğunuz tüm yalanlara rağmen Gazze'deki savaş, kentsel savaş tarihinde savaşçılar ile savaşçı olmayanlar arasındaki kayıpların en düşük oranlarından birine sahip. Ve Gazze'de en düşük oranın nerede olduğunu bilmek ister misiniz? En düşük oran Rafah'ta. Rafah'ta. Birçok kişinin ne dediğini hatırlıyor musunuz? İsrail Rafah'a girerse binlerce, hatta on binlerce sivil ölecek. Geçtiğimiz hafta Rafah'a gittim. Hamas'ın kalan terörist taburlarıyla savaşmayı bitiren birliklerimizi ziyaret ettim. Oradaki komutana, "Rafah'ta kaç terörist öldürdünüz?" diye sordum. Bana tam bir sayı verdi: 1.203. Ona, "Kaç sivil öldürüldü?" diye sordum. "Başbakan, neredeyse hiç. Bir bombanın şarapnelinin Hamas silah deposuna isabet etmesi ve istemeden iki düzine insanı öldürmesi dışında, cevap neredeyse hiç."

Siz istiyorsunuz (bkz)

Netanyahu’nun KONUŞMASINDA, “Tersine Terör” faaliyetinde Hamas’ı kullanan kim sorusu da çok fazlası ile var!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erdinç 2 ay önce

Böyle yazilinca daha iyi anlasiliyor