Öne Çıkanlar Antonio Guterres 19 Mayıs Üniversitesi mRNA Kazım Mirşan Pepsi

ERDOĞAN’IN ADINI, “JUJU” İÇİN KULLANDILAR

KKTC’DEKİ HUKUKSUZLUKTAN FEYZ ALANLAR KİM?

Haber Merkezi Ankara / Lefkoşa 26 Eylül 2024

KKTC’de,  UBP Genel Başkanı ve Başbakanın da seçildiği 23. Olağan Genel Kurultayı’nda, “Tüm kuralların ihlal edildiği” açıklandı.

-Kuralların ihlaline cüret edilmesinin nedeni olarak da ERDOĞAN gösterildi!

BÜYÜKELÇİ ve KAZANCI’NIN AKIL ALMAZ YALANI

UBP adaylarının ortaya çıktığı ilk günlerde, adaylardan bazıları, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliğine çağrılıyor. Lefkoşa Büyükelçisi Metin FEYZİOĞLU,  yanında diğer elçilik görevlileri olduğu halde, “ERDOĞAN’ın talimatı olduğu” mesajı ile Üstel’in karşısındaki  adayların çekilmesini sağlıyor.  “Ankara’nın adayı Ünal ÜSTEL imajı çiziliyor. Ve bu kareye bir de AKSA Enerji-Kazancı Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Cemil KAZANCI ekleniyor. O da söylenenlere göre, ERDOĞAN’ın talimatı ile UBP genel kurulunda ÜSTEL’e oy kazandırmak için para akıtmaya başlıyor.

FATOŞ ÜNAL (JUJU) UBP’Yİ ESİR ALDI

Kurultay günü JuJu lakabı ile bilinen Fatoş ÜNAL,  AKP’yi temsilen KKTC’ye gelen Genel Başkan Vekili Efkan  ALA’yı çiçekle karşılıyor. Çünkü UBP’de Efkan ALA’ya çiçek verecek kimse yok! Zaten Ünal ÜSTEL vitrinde JuJu’nun olmasını istiyor.

UBP İskele Milletvekili Yasemin ÖZTÜRK ise kurultayda hiçbir yetkisi olmamasına rağmen olağanüstü yetkilerle hareket eden, partinin Girne Kadın Kolları Başkanı Fatoş ÜNAL’ın cüretkâr tavırlarının da sorgulanması gerektiğine ilişkin basın açıklaması yaptı. ÖZTÜRK açıklamasında, “Partinin üyesi olan eşim Muhammed ÖZTÜRK, kurultayda görevliydi. Ünal divana geldi, eşime bağırarak “Bunu kim, neden salona aldı? Polis çağırıp dışarı attıracağım!”diyerek herkesin gözü önünde tehdit etti.”

Kurultayı takip eden bir gazeteci de “Hasan TAÇOY, divana itiraza giderken önünü kesen ve laf dalaşına giren yine Fatoş ÜNAL” olduğunu bildirdi.

Kurultay’da Divan Başkan Yardımcısı da olan Yasemin ÖZTÜRK, “Seçim sonunda zorunlu olarak tutulması gereken boş, geçersiz ve kalan pusulalarla ilgili hiçbir tutanak tutulmadı. Zaten ben de hukuksuz, hile ile elde edildiğini gözlemlediğim tutanaklara imza atmayacağım.” dedi.

Öyle ki UBP Genel Başkan adayı olan Milletvekili Hasan TAÇOY, halkın arasında çok dolaştığı gerekçesi ile ÜSTEL’in kendisini tehdit ettiğini ve üzerine yürüdüğünü söyledi. TAÇOY, kurultayda da usulsüzlük olduğunu belirtti. Seçimde, “kimin oy kullandığı belli olmayacak şekilde, sadece A4 kağıdına imza alınarak oy kullanıldığını” açıkladı.(bkz)

ERDOĞAN’IN ADINI JUJU İÇİN KULLANDILAR

UBP Olağan Genel Kurulunda önce “ERDOĞAN’ın talimatı” denilerek adayların geri çekilmesi sağlandı, sonra da oy kullanımında her türlü usulsüzlükler yapıldı.

UBP Kurultayını, JuJu lakaplı, sahte diploma davasından yargılanan Fatoş ÜNAL, ERDOĞAN’ın adının kullanıldığı seçimi kazandı. Dolayısı ile  Üstel’in (belki de kendisinin) yeniden başbakan olduğu havasını  yarattı. Ünal’ın, ÜSTEL’le özel bir ilişkisi olduğu da iddialar arasında!

ANKARA ÜSTELİ DESTEKLEMEDİ!

KKTC’de manzara böyle iken  haber merkezinin Ankara’dan edindiği bilgilere göre ne ERDOĞAN’dan ne de Dışişleri Bakanlığı ve diğer kurumların hiçbirinden Ünal ÜSTEL’in desteklenmesi konusunda bir talimat gitmediği ortaya çıktı.

Sonuçta, Prag’a atanan Metin FEYZİOĞLU ve  AKSA Enerji-Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil KAZANCI’nın çıkarları doğrultusunda ERDOĞAN’ın adını kullandığı ortaya çıktı!

Ayrıca UBP’nin 23. Olağan Genel Kurulunda yapılan tüm kural ihlalleri ve hilelerin 10 saatlik kamera kayıtları da haber merkezine ulaştırıldı.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasin 1 hafta önce

Orası KKTC anlamadınız mı?

Avatar
Feride 1 hafta önce

Günaydın adada iyi isleri kendileri kötücülleri Erdoğan yapar

Avatar
Refik Koloğlu 1 hafta önce

Ki ris yazilmakla bitmez