Öne Çıkanlar DSÖ Göbeklitepe KKTC mRNA Chabad

YAHUDİLER CHABAD’ÇILARLA  EVLİLİK YAPMIYOR!

Haber Merkezi New York / 5 Eylül 2024

Son yıllarda birçok ülkenin dikkatini çeken Mesihçi CHABAD'a hareketi, Türkiye ve KKTC’de de çokça gündem oldu. 5gvirusnews olarak ilk defa CHABAD dair Yahudi toplulukları arasında araştırma yaptık. Yapmış olduğumuz araştırma neticesinde ulaştığımız sonuçlar şunlardır:

Yahudiler CHABADçılarla Evlilik Yapmıyor!

CHABAD, Yahudi cemaatinde farklı bir mezheptir ve Yahudiliğe teşvik etme biçimleri baş ağrıttığı gibi utanç vermektedir. Yahudi cemaati, onların görüşlerine ve yaşam standartlarına göre çalışmadıklarını belirtiyor. Örneğin, söz konusu evlilik olduğunda kimse onlarla evlenmeye yanaşmıyor.

Tora Yahudilerinin SİYONİZM NAZİZMDİR. İSRAİL BUGÜNKÜ NAZİ DEVLETİDİR. SİYONİSTLER BUGÜNÜN NAZİLERİDİR. İsrail bir Yahudi devleti değildir. Siyonizm Yahudilik değildir. (bkz)

CHABAD, Yahudi Topluluklarından Kovuldu!

Özellikle Hasidik topluluklar onlarla etkileşime girmek istemiyor. CHABADçılar bir bakıma, diğer Yahudi topluluklarından kovulmuş.

Bu durumda, Yahudiler tarafından kovulan, utanılan ve evlilik bile yapılmayan CHABAD’ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlanması ve orada ayin yapması gaflet gibi duruyor. Hatta KKTC’de sinagog izni için Erdoğan’ın aracılık etmesi de ayrı bir gaflet olarak görülüyor. 

Yaklaşık 100 yıl önce Siyonistler, Yahudiliği bir dini-milliyetçi bir ideolojiye dönüştürme hayallerini gerçekleştirmek için Filistin'e göç etmeye başladılar. Ve böylece Tanrı'ya karşı isyana giden yolu da açtılar. Bu İsrail devletinin kurulmasıyla Filistinliler ve daha sonra Lübnanlılar büyük acılar çektiler. Ezildiler, dövüldüler, aşağılandılar ve evlerinden kovuldular. Ateist ve günahkâr Theodor Herzl ile yandaşlarının Siyonizmi icat ederek büyük bir sapkınlık yaptıklarını, aynı zamanda birçok Yahudi'nin maddi ve manevi sıkıntı çekmesinden sorumlu olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Herkes bilmelidir ki, Filistin, Ortadoğu ve Avrupa'daki gerçek liderlerimiz ve hahamlarımız, İsrail Devleti'nin kuruluşundan bu yana Siyonizm karşıtlığını ortaya koymaktan çekinmemişlerdir. (bkz)

Yahudiler Adeta Parçalara Ayrılmış!

Kafaları meşgul eden diğer bir soruda,İsrail’de haftalardır devam eden Netanyahu karşıtı gösterilere acaba Yahudiler nasıl bakıyor?” sorusuydu. Burada da Yahudilerin homojen bir tavrı veya karşı koyuşu yok. Yahudiler adete parçalara ayrılmış. Bir tarafta, Netanyahu’ya karşı ama İsrail yanlısı olanlar var. Bunlar sadece İsrail Hükümetinden bazı değişiklikler bekleyenler. Diğer tarafta da Tora-Tevrat Yahudileri ile Ultra-Ortodoks Yahudiler var. Onlar da Netanyahu ve hükümete tamamen karşılar. Hatta İsrail devletinin varlığına tamamen karşı olanlar da var. Bunlar zaman zaman Filistin bayrakları ile gösteri yapıyorlar.

Netanyahu hükümetinin Gazze’de yaptığı korkunç katliamlara destek veren ise yalnızca CHABAD görünüyor. 

Yahudiler İçin CHABAD Kuru Gürültü!

Yahudiler, CHABAD'ın dünyadaki organizasyon etkisinin de kuru gürültü olduğunu ve gerçekte çok fazla gücü olmadığını düşünüyor. Onun için de yeni bir dünya kurmada yeteri kadar güçlü olduğuna asla inanmıyorlar.

Yahudilerin “İslam Ülkeleri Hahamlar Birliği”nden Haberleri Bile Yok!

Görüştüğümüz Yahudi cemaatlerine, CHABAD'ın Türkiye'de kurduğu "İslam Ülkeleri Hahamlar Birliği" adı altında yürütülen faaliyetlerini de sorduk. Aldığımız cevap ise “HAYIR, hiç duymadık.” oldu.

Yaptığımız araştırmanın sonucu, Yahudilerin bir olmadığını, hatta İsrail’in haftalardır devam eden Gazze katliamını büyük ölçüde desteklemediklerini gösteriyor. Destekleyenler ise misyoner yapılanması olan CHABAD’an başkası değil. Onlarda Yahudiler tarafından istenmeyen ve kovulmuş topluluk olarak tanımlanıyor. Yahudiler hem CHABAD’ın Mesihi Rebbe’ye (Menahem Mendel Schneerson) hem de onların açtığı Mesih bayraklarına çarpı koymuş durumdalar.

O zaman, Yahudilerin kız vermediği bu sapkın CHABAD'çılarla ABD Başkanları, Rusya Devlet Başkanları, Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı, İngiltere kraliçesi ve kralının ne işleri olabilir?

-ABD Başkanları ve CHABAD heyeti

İngiltere kraliçesi ve kralı / Jacob Rothschild, CHABAD hahamı Jonathan Sacks ile beraber

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Rusya CHABAD temsilcisi Berel Lazar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şefika Güngör 2 hafta önce

Ne güzel bir yazı olmuş

Avatar
Kadir 2 hafta önce

Artık bir kitap yazın da millet okisin gercibokumaz ama yine de yazın derim

Avatar
R. Tahsin 2 hafta önce

KKTC de bunlar nasıl etkin oldular yaaa

Avatar
Emir Adil 2 hafta önce

Chabad da sayenizde ogrendik