Yazan Dr. İlker İPEKDAL / 5gvirusnews Araştırması
Kazalı ölümlerin hepsi kaza değildir!..
Milyarlarca takipçisi olan google aramalarında üstte görünen Wikipedia, Denizaltının sahibi, Ocean Gate şirketinin kurucusu ve Üst Yöneticisi olan Richard Stockton için, belki de bir yazım hatası olarak veya kazadan kuşku duyan birisinin güncellemesi sonucu, “dört kişiyle birlikte ÖLDÜRÜLDÜ!”(bkz) yazdı. Belki bu bir yazım hatası değil, Wikipedia’nın yazım kazasıydı. Belki de İngilizcede, kazalarda öldü/öldürüldü, “killed” yazılmasından kaynaklanıyordu.
Metnin, Türkçe ile diğer dillere çevirisi yapılınca kaza değil de cinayet olduğu ortaya çıkıyordu!
İhtiyatlı davranarak, “belki” diyorum. Fakat Türkçe, “öldürüldü” kelimesi cinayetin karşılığı olunca, yine belki yapılan çeviri hatası olsa da o çeviri hatası bazen doğruyu da gösterirmiş ikilemine giriyorum.
Ve neden, “öldürülmüş” sorusunu soruyorum.
Bu yüzden, Ocean Gate Foundation (*) (Okyanus Kapısı Vakfı) Titan isimli deniz altının bir anda ortadan kaybolarak batmasına da yalnızca kaza olarak bakmamak gerekiyor.
-Dışarıdan müdahale olabilir mi? sorusu mutlaka sorulmalıdır.
Ve işin içinde Ocean Gate’nin yönetiminde (bkz) olan David de Rothschild ile birlikte kanla beslenen çete mensubu Bill Gates görünüyorsa daha çok soru sorulması gerekiyor.
Dışarıdan bakıldığında hemen, batık Titanik’i görmek isteyen meraklı iş insanlarının 250 Bin dolar ödeyerek yaptığı seyahatin hazin kazası olarak görülebilir. Fakat yaşamlarında riskleri görerek kazanç sağlayan, malları ve canları kıymetli olan iş insanlarının, kendilerini güvenceye veya garantiye almadan, daha ilk seferinde böylesi bir kaza ile karşı karşıya kalması yaşamın doğal akışı ile örtüşmeyen bir durum olarak görülmekte.
Önce, bu hesapta olmayan kazada, cesetleri dahi ortada olmayan yolcuların kimlik bilgilerine bakalım;
Paul Henry NARGEOLET, (Fransız) tecrübeli denizaltı pilotu.
Hamish HARDING, (İngiliz) Action Aviation'ın havacılık sektöründe hizmet veren bir milyarder.
Shehzada DAWOOD (Pakistan) Engro Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı. Pakistan’da merkezi bulunan Dawood Hercules Corporation ve Engro Corporation başkanı, aynı zamanda 1992 yılından itibaren Dünya Ekonomik Forum’un üyesi (bkz) olan Muhammad Hussain DAWOOD’un oğlu.
Suleman DAWOOD (Pakistan) Öğrenci, Shehzada DAWOOD’un iki çocuğundan birisi. David de Rothschild gibi o da DAWOOD’ların veliahttı.
Richard Stockton RUSH (Amerika) Denizaltının sahibi, Ocean Gate şirketinin kurucusu ve üst düzey yöneticisi. Aynı zamanda belki de dünyada denizaltılar konusunda çalışma yapan bir mühendis.
Wikipedia’da RUSH için, “Ocean Gate'in kurucu ortağı ve icra kurulu başkanıydı (CEO).18 Haziran 2023'te, Kuzey Atlantik'teki Titanik deniz enkazını ziyaret ederken dört kişiyle birlikte ÖLDÜRÜLDÜ!” yazdı. Tekrar kazada, öldü/öldürüldü anlamlarına girmeden, kazada diğer 3 kişinin dışında, Shehzada DAWOOD ile oğlu Suleman DAWOOD’a dikkat çekmek istiyoruz.
Pakistan’da gıda, tarım, enerjiyle ilgili altyapı, petrokimya ve telekomünikasyon altyapısı gibi konularda faaliyet gösteren, devlet için de devlet olarak bilinen en büyük şirketlerden birisi olan Dawood Hercules Corporation ve Engro Corporation kurucusu Muhammad Hussain DAWOOD’un oğlu ve torunu da Ocean Gate Titan’da ölenler arasındaydı.
Kısaca Engro şirketi(bkz), aynı zamanda İngiliz ve Malta vatandaşı da olan Shehzada Dawood’un holdinge Yönetim Kurulu'na Başkan Yardımcısı olarak 2003 yılında katılması ile küreselcilerle daha büyük çapta yakınlaşma da başlıyor. Bu aynı zamanda, siyasi ve ekonomik olarak Pakistan’ında yakınlaşması demekti.
Küresel dokunuş Engro’yu Pakistan’da Tekstil, gübre, gıda ve enerji alanlarında çeşitlendirilmiş halka açık şirketlerin birleşme ve satın almaları yoluyla büyüme ve inovasyon fırsatları da dahil olmak üzere kurumsal yönetim ve sektörlerin dönüşümü konularında biranda en güçlü şirketi yapıyordu.
Shehzada, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) da dahil olmak üzere önemli uluslararası ağların kurumsallaşması için önde gelen bir isim olarak biliniyor. Engro onun rehberliğinde, WEF'in Uluslararası İş Konseyi tarafından desteklenen, büyük sıfırlamanın olmazsa olmazı olan Paydaş Kapitalizm ölçütlerini uygulama taahhüdünü imzalayan Pakistan'ın ilk şirketi oluyordu.
Ayrıca Shehzada Dawood Başkan Yardımcısı ve BIC Başkanı olarak, döngüsel bir ekonomiyi teşvik etmek için WEF'in Küresel Plastik Eylem Ortaklığına katılıyor. Sürdürülebilir bir gelecek arzuluyor ve düşük gelirli toplulukları içeren kapsayıcı iş modellerine, ticari çıkarlar doğrultusunda değer zincirleri oluşturmaya inanıyor. Bu doğrultuda Shehzada, Engro Vakfı ve The Dawood Vakfı Yönetim Kurullarında Mütevelli heyetinde görev yapıyor. Shehzada, Aralık 2020'de SETI Enstitüsü'nün Mütevelli Heyetine de katılıyor. Dawood Hercules Corporation Ltd ve Dawood Lawrencepur Ltd dahil olmak üzere Dawood Group bünyesindeki çeşitli şirketlerin yönetim urullarında Direktör olarak görev yapıyor.
Shahzada, ABD'deki Philadelphia Üniversitesi'nden Küresel Tekstil Pazarlaması alanında yüksek lisans ve İngiltere'deki Buckingham Üniversitesi'nden LLB derecesine sahiptir.
Shehzada’nın uluslararası ilişkileri sonucunda bir gün yolları doğal olarak Bill Gates ile kesişiyor.
Engro şirket sayfalarında da yapılan bir basın duyurusu (bkz) 24 Nisan 2020 tarihinde 3 yıl(!) süreli, “Pakistan'da yoksulluğun azaltılmasını desteklemek için Bill Gates hayır kurumu ile ortaklık yapıyor.” (bkz) başlığı ile haber oluyor.
Haberde, Engro Corporation'ın sosyal yatırım kolu olan Engro Vakfı, Pakistan'da toplumun savunmasız ve ötekileştirilmiş kesimlerinin refahını teşvik etmek amacıyla Bill & Melinda Gates Vakfı ile üç yıllık bir İşbirliği Anlaşması imzaladığı yer alıyor.
Tanıdık gelen çok taraflı süslü kavramlarla yapılan anlaşmanın zamanı 24 Nisan olsa da planlı salgından (11 Mart) çok önce görüşmelerin yapıldığı da muhakkak.
Yardımseverlik maskesi ile tanınan sapkın Bill Gates ile Engro arasında yapılan İşbirliği anlaşması kapsamında kuruluşlar, Pakistan Hükümeti'nin koronavirüs karantinalarından gelirleri olumsuz etkilenen hak sahibi ailelere yönelik yoksulluğu azaltma programını destekleme fırsatlarını da araştıracağı belirtiliyor.
Yine anlaşma metninde kamuoyunun kulağına hoş gelecek olan hususlarda şöyle sıralanıyor; Engro Vakfı, The Dawood Foundation ve bağlı kuruluşlarının hayırseverlik çabalarını ve misyonunu da temsil edecek. Her iki kuruluş ayrıca beslenme, tarımın geliştirilmesi, finansal katılım, kadınların güçlendirilmesi, anne ve çocuk sağlığı gibi ortak ilgi alanlarını da değerlendirecek. Programa özel işbirliğine ek olarak, kuruluşlar strateji geliştirme, hibe uygulama ve operasyonel destek de dahil olmak üzere hibe verme ile ilgili ortak deneyim ve öğrenimlerden yararlanacak.
Mutabakat Anlaşması Engro Corporation Başkanı ve CEO'su ve Engro Vakfı Mütevellisi Ghias Khan ile Bill & Melinda Gates Vakfı Küresel Kalkınma Başkanı Dr. Chris Elias tarafından imzalanıyor.
Engro Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Muhammad Hussain Dawood da konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "Bill & Melinda Gates Vakfı ile Engro Vakfı arasındaki işbirliğini duyurmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Ortaklığımız insan onuru, saygı ve dürüstlük gibi ortak değerlere dayanmaktadır. Pakistan'a yönelik cömertlikleri için Bill & Melinda Gates'e derin takdirlerimi ifade etmek isterim."
Anlaşmayı imzalayan Engro Corporation Başkanı ve CEO'su Ghias Khan da; "Pakistan'ın BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için tüm sektörlerde yeni ortaklıklar kurmaya ve kaynakları devreye sokmaya ihtiyaç var. Bill & Melinda Gates Vakfı ile birlikte, ülkenin sosyo-ekonomik zorluklarını ele alan ve toplumlarımızda sürdürülebilir etki yaratan uzun vadeli çözümlere yatırım yapmaktan heyecan duyuyoruz."
Engro ile Bill Gates arasında yapılan anlaşma gereği, Bill & Melinda Gates Vakfı'nın Pakistan'daki on yılı aşkın süredir devam eden çalışmaları sürüyor ve 2019 yılında Ehsaas'a taahhüt edilen desteğin üzerine inşa ediliyor. Vakfın diğer programları, çocuk felcinin ortadan kaldırılması, finansal katılım, rutin aşılama, tifo kontrolü ve anne, yeni doğan ve çocuk sağlığı dahil olmak üzere bir dizi ortak kalkınma önceliğini kapsamaktadır. Çocuk felcinin ortadan kaldırılması, vakıf ve Pakistan Hükümeti için en önemli öncelik olmaya devam etmektedir. Pakistan’ın hala vahşi poliovirüsten etkilenen iki ülkeden biri olduğuna ilişkin bilgilere de yer veriliyor.
Türkiye nüfusunun 3 katı büyüklüğünde(232 milyon) çoğunluğu Müslüman (ikinci ülke) olan Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin ana gelir kaynağını TARIM olduğunu da belirtmeliyiz.
Tüm bu bilgilerin ışığında, TITAN ile ilgili teknik bilgilere bakalım;
TITAN yüzeydeki bir gemi tarafından takip edilen son derece ileri teknolojinin kullanıldığı bir deniz altı aracı olarak biliniyor. Fakat ne hikmetse yolculuğu iki buçuk saat öngörülen Titan'ın, "Polar Prince" adlı gemiyle iletişimi, dalıştan 1 saat 45 dakika sonra kesiliyor.
Ve hemen uzunluğu 6,4 metre civarında denizaltı, alan darlığı ve sınırlı gıda stokunun yanında yetersiz teknolojik ekipmanları nedeniyle uzmanlarca "ilkel" olarak tanımlanıyor. Söylenen göre de uzun süre su altında kalmak için uygun olmadığı ifade ediliyor.
-Kim ediyor?
İşte burada bir kaynak bir belge yok!
Devam eden bu kaynaksız bilgide Denizaltının, diğer bazı deniz araçlarında da kullanılan video oyunu kontrolörüyle yönetildiği bilgisi paylaşılıyor. Yolcuların, denizaltının kendi kendine yüzeye çıkması durumunda bile dışarıdan 17 cıvatayla kapatıldığı için yardım gelene kadar çıkmalarının mümkün olmadığı da aktarılıyor. (bkz)
Yapılan haberler sanki bir şeylerin veya gerçeğin üstünü örtmek için servis ediliyor. O zaman, Ocean Gate’nin resmi internet sitesinden TITAN’ın ne olduğuna bakalım…
TITAN
Sormamız gereken veya kuşkulanmamız gereken konu önce iki buçuk saat sürecek yolculuğunun 1.45 dakikasını sorunsuz geçiren ve yüzeydeki, "Polar Prince" gemisi ile iletişimde olduğu halde, 3.810 metrede /12.500 fitte bulunan Titanik batığına gitmek için, 4.000 metre / 13.123 fit derinliğe inebilen TITAN battı mı, batırıldı mı sorusudur.
Ve bu gemini mühendisi, kaptanı sıradan insanlar değiller, binlerce dalış yapmışlar, üstelik dalış yaptıkları gemileri de inşa etmişler.
Titan, dünya okyanuslarının yüzde 50'sine erişim sağlayan 4.000 metre derinlik aralığına sahip devrim niteliğinde bir karbon fiber ve titanyum denizaltıdır. Titan, insanlı denizaltı keşiflerinde yeni bir çağ başlatıyor ve dünyada beş mürettebatı bu derinliklere götürebilen tek denizaltı olma özelliğini taşıyor.(bkz) Yıllarca süren hazırlıklarını da bu kapsamada yapıyorlar.
Titanic'i 2023 yılının, Mayıs ve Haziran aylarında yerinde görmek üzere bir hedef belirliyorlar.
Teknik olarak da bugün söylendiği gibi, “deniz araçlarında da kullanılan video oyun kontrolörüyle” yönetilmiyor, bir dizi 4K ve 8K kamera, 2D sonar tarayıcı, doğrudan gözlem ve ızgara haritalama, ekibin 10 saate kadar süren dalışların her biri sırasında kullandığı teknik ve ekipmanlardan sadece birkaçıdır.
Eğer, daha önce projede çalışan David Lochridge’nin Ocak 2018’de TITAN’ın derine inemeyeceği konusunda hazırladığı kalite kontrolü raporunda (bkz) ortaya çıkan güvenlik sorunu varsa ve buna rağmen, ilgili aksaklıklar 2023 yılında giderilmeden, üstelik içinde baş mühendisi ve kurucusu olduğu halde böyle bir kaza ile karşı karşıya kaldığını söylemek ancak bilinçli aptallıktır…
Olayla ilgili, enkazı 30 kez ziyaret ettiğini söyleyen Titanik'in yönetmeni James Cameron’da Titan'ın patlayacağını ön görenlerden.(bkz) Yine ünlü batığın Simpson’ların kehanetleri arasında olmazsa olmazdı. O da oldu.
Fakat Pakistanlı iş adamı ve oğlunun aynı anda böyle riskli bir yolculuğa çıkarılması, denizaltının hiçbir yedek güvenlik kontrol önlemi alınmadan sadece dokunmatik ekran ve joystick ile yönlendirilmesi, Pakistanlı iş adamının şirket misyonu ile WEF ve Bill Gates’in ilgi alanlarının örtüşmesi ÇOK çekici.
Yazının başında belirttiğimiz, kuşku veya dışarıdan müdahale ile kaza süsü verilmiş bir durumla karşı karşıya olma ihtimali ÇOK güçlü.
Gates ile 3. yıllık anlaşma imzaladılar. Acaba bu anlaşmanın uzamasını mı istemediler. Baba Muhammad Hussain DAWOOD ve oğul Shehzada DAWOOD bazı şeyleri biliyor ya da bazı şeylere karşı mı çıkmşlardı?
Asya’nın TARIM deposu olan Pakistan İslam Cumhuriyeti’nde, küresel bir sorun var mıydı gibi bir çok soru da akla geliyor. Çünkü DAWOOD demek, Pakistan demekti!
Macera tutkunu Rothschild veliahtlarından David de Rothschild’in yönetiminde olduğu Ocean Gate Vakfı, TITAN gibi bir denizaltı yapacak ve o da ilk yolcusu olmayacak, Bill Gates Asya’daki ortağı dünya kamuoyunun gündeminde olan bir kazda ölecek, o da hiçbir şekilde vakfı da dahil bir açıklama yapmayacak!
-Normal mi?
Artık sorun olduğu için, kurşunla etkili insanları öldürmek yok! En kestirme yol kaza süsü vermek!
Türkiye’den Ocean Gate TITAN’a bakılınca hemen aklımıza gelen, şehit Orgeneral Eşref BİTLİS (1993) ile şehit Prof. Dr. Engin ARIK’ın (2007) ölümlü uçak kazaları, KAZAMIYDI? sorusu da geliyor.
Sorun her ne kadar Pakistan İslam Cumhuriyeti Devleti’ni ilgilendirse de ucu bize de çok dokunmuş bir hadise.
-Dünya kürselcilerin dolayı tehdidi altında!
-Küresel güçlerin işlediği cinayetlerin hiçbiri hükümetler tarafından açıkça ifade edilmiyor! Nedeni -DERİN KORKU.
“KANLI PAZARLIK, KANLI TEHDİT”
-Küresel güçlerin dostu olmaz, ne de olsa sapkın ve insani vasıflarını kaybetmişlerdir.
(*) Ocean Gate: Derin deniz keşiflerine yardımcı olmak, bilimsel araştırma fırsatlarını genişletmek ve ticari uygulamaları ilerletmek için derin deniz, insanlı dalgıç çözümler sunar. Şirket, geniş araştırma ortaklıklarından, en son teknolojinin yenilikçi kullanımından ve işletme, mühendislik ve deniz altı araştırmalarında farklı geçmişlere sahip bir yönetim ekibinden yararlanarak okyanuslara erişim sağlar.
2009 yılında kurulan özel bir şirket olan Ocean Gate, insanlığın dünya okyanusları hakkındaki anlayışını genişletmeye kendini adamıştır. Şirketin gelişmekte olan teknolojiyi entegre etme konusundaki benzersiz yeteneği, kanıtlanmış güvenli ve başarılı seferler geçmişiyle birleştiğinde, beş temel pazarda en iyi sonuçları veren kapsamlı hizmetler ve teknik teklifler sunmasına olanak tanır: ticari işletme, akademik araştırma, devlet/düzenleme, medya & eğlence ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar/STK'lar. www.opentheoceans.com adresinde bizi ziyaret edebilirsiniz.
Fırat 1 Yıl Önce
Pes ya bunu da buldunuz. Ne işsiniz ya
Titaniko 1 Yıl Önce
Ya ne sandın fırat