Yazan Muammer KARABULUT
Mayıs ayında yine DSÖ’nün bir alarm ile başlayan, “Maymun Çiçeği” hastalığı için 24 Ağustos 2022 tarihinde, “maymun çiçeği aşıları üzerine Stratejik Danışma Grubu (SAGE) Geçici Çalışma Grubu” kurdu. (bkz) Hemen “aşılamaya” geçilecekti, aşıkolikler kolları sıvadı ama olmadı!...
İlk önce maymun çiçeği virüsünün endemik Afrika kökenli olduğu söylendi, sonra Avrupa ve Kuzey Amerika'daki ülkelere seyahat ettiği anlaşıldı. Bir süre sonra da çok farklı coğrafi bölgelerde, birçok maymun çiçeği vakası ve kümesi eşzamanlı olarak ilk kez bildirildi!
-Kim bildirildi?
-Yaygın medya! (İlk haber yapanın sorgulanması yeterli)
DSÖ’nün sayfasında yayınlanan rapora (bkz) göre şimdiye kadar bildirilen vakaların çoğu, birincil veya ikincil sağlık tesislerinde cinsel sağlık veya diğer sağlık hizmetleri aracılığıyla tespit edilen veriler göre, esas olarak erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkeklerde görülmüş.
Fransa Sağlık Bakanı Francois Braun’da, ülkede yaklaşık bin 700 kişide maymun çiçeği virüsü tespit edildiğini açıklayarak, genel hasta profilinin eşcinsel erkekler olduğunu aktardı. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde etkisini sürdüren maymun çiçeği virüsü Fransa'da yayılmaya başladı.(bkz)
Ve en sonunda DSÖ maymun çiçeği hastalığına ilişkin 16 sayfa, “Çok ülkeli maymun çiçeği salgını” başlıklı son bir rapor (bkz) yayınladı.
Raporda salgının kıtlardaki durumunu gösteren veri grafiğinde ise dikkat çeken Afrika’da (Doğu Akdeniz) ortaya çıkan veya endemik olduğu bildirilen maymun çiçeği hastalığının bu bölgede bulunan ülkelerden ziyade, başlangıçtan itibaren Amerika ve Avrupa’da gözükmesidir.
Yayınlanan raporda 109 ülkeden elde edilen verilere göre son 21 günde veri bildirmeyen ülke sayısı 53, bildiren ise 56 olmuş.. Bildiren ülkeler ararsında yer alan Türkiye’de 12 kişi bu hastalığa yakalanırken, Covid’in çıktığı topraklar olan ÇİN’de 6 kişi, savaş durumunda olan Ukrayna’da 5, bildirmemesine rağmen Rusya’da 2 kişi, DSÖ’nün bilinen araştırmasına göre eşcinsel hastalığa yakalanmış! Tabii ki her konuda olduğu gibi en çok vaka sayısı 27.128 kişi ile ABD’de olmuş!..
-Türkiye’deki 12 kişi haber oldu mu?
Fakat Çin’in resmi Xinhua haber ajansına göre, yakın zamanda, maymun çiçeği virüsü (MPXV) için 20 ila 30 dakika içinde sonuç sağlayabilen ve geleneksel kantitatif olmayan gerçek zamanlı PCR (polimeraz zincir reaksiyonu) yönteminden önemli ölçüde daha hızlı olan, üç hızlı test yöntemi geliştirdiler. İşte burası çok önemli, bilindiği üzere Sars-Cov-2 kantitatif yani sayısal değildi!. Yalnızca pozitif ve negatif sonuç veriyordu!
MPXV teşhisi için, “nicel (ölçülebilir-sayılabilir) gerçek zamanlı ve altın standarttı” olduğuna yönelik bilgiler paylaşıldı!.. Çalışmaya göre, MPXV vakalarının erken teşhisi için yeni bir seçenek sunuyor ve mevcut ve gelecekteki olası salgınların kontrolüne ve önlenmesine yardımcı olacakmış!
Diğer bir ifade ile 21 günde 6 kişi maymun çiçeği vakası bildiren ÇİN’de altın standardı olan yani nicel bir test geliştirdi!
Kendi verilerine veya yalanlarına göre sorulması gereken soruyu soralım;
- Maymun Çiçeği hastalığı son 7 ayda endemik olmadığı ve salgın karakterli olduğu belirlendi. Ve 7. ayın sonundan testi bulundu. SARS-Cov-2’nin testi ise DSÖ henüz salgın ilan etmediği bir zaman olan, 17 Ocak 2020’de protokolünü yayınlandı!
-O zaman, SARS-CoV-2 virüsü için MPXV benzeri bir testi neden geliştirmediniz?
- Yapılan test açıklaması, şimdi Sars-Cov-2 için yapılan PCR testin, nicel olmayan bir test olduğundan dolayı elde edilen tüm verilerin çöp olduğun da göstermiyor mu?
Demek istediğim Sars-Cov-2 diye bir virüs olsaydı nicel bir testi çoktan bulurlardı!!!
- Afrika’da çıkan bir virüs, Amerika ve Avrupa’da kendini gösterirken hemen eşcinsel ilişki yaşayanlarda gözükmesi de sanırız LGBTQ platformunda olanların dikkatinden kaçmamıştır. -Bir açıklama var mı?
-Afrika’da ki toplumsal, insani, turizm, siyaset ve ekonomisi ile ilgilenenlerden de henüz bir analiz gelmedi! -Neden?
Bu yeni bir oyun, işin içinde Afrika, LGBTQ ve bir de nicel testte var!
-Erkek erkeğe bulaştı mı?