MASKE KANSER YAPACAK!

SAĞLIK

BİLL GATES KOKU ALIYOR AMA GÖZÜ GÖRMÜYOR

5gvirüsnews Haber Merkezi IIIinois / 10 Nisan 2021

Amerikalı alternatif tıp savunucusu Dr. Joseph Michael Mercola’nın, “Yüz Maskelerinin Yan Etkileri” konusunda yaptığı bir araştırma dikkat çekti. Tabii ki ilk akla gelen, ineklerin gaz çıkartması ile küresel ısınmaya oradan, yapay ete, oradan da yeşil ekonomiye atlayan Bill Gates oldu. İneğin çıkarttığı gazı gören Bill Gates, kendi marifeti sayesinde ortaya çıkan her ay sayıları 129 milyarı bulan maskeleri görmüyordu. Bu da Bill çetesinin, “yeşil” konusunda da samimi olmadıklarını gösterdi.

Çünkü Mercola dünyanın şişelenmiş suyun neden olduğu plastik nedeniyle yeni bir çevresel krizle karşı karşıya kaldığını, ancak bu sefer krize neden olan atılmış maskeler olduğunu söyledi.

Dr. Joseph Michael Mercola yaptığı araştırmada; Çoğu halk sağlığı gruplarının enfeksiyonu azaltmadığını gösteren araştırmalara rağmen, COVID-19 salgını sırasında hala "maske takmayı" önermeleri sonucu, dünya çapında her ay tahmini 129 milyar maske kullanılıyor. Bu da dakikada yaklaşık 3 milyon maskeye eşdeğer olup, çoğu tek kullanımlık ve plastik mikrofiberden yapılmıştır.

Mikroplastiklerin boyutları beş milimetreden (mm) mikroskobik uzunluklara kadar değişir ve balıkların, planktonların ve diğer deniz türlerinin yanı sıra kara canlılarının (insanlar dahil) tükettiği mikrofiberleri içerir.

Her yıl dünya çapında 300 milyon tondan fazla plastik üretiliyor ve bu, maske takmadan önce günlük bir alışkanlık haline geldi. Çoğu, çevrede atık olarak sona eriyor ve Güney Danimarka Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'ndeki araştırmacıları yüz maskelerinin çok hızlı bir şekilde, "bir sonraki plastik problemi" haline gelebileceği konusunda uyarmaya teşvik ediyor.

Neden tek kullanımlık maskeler plastik şişelerden daha kötü olabilir?
Şişelenmiş su krizi artık plastiklerin çevre kirliliğinin ana kaynaklarından biri olarak biliniyor, ancak maskenin yeni krizinin onu geçeceği inanılıyor. Araştırmacılar, plastik şişelerin yaklaşık %25'inin geri dönüştürülmesine rağmen, "yüz maskelerinin geri dönüştürülmesine yönelik resmi bir kılavuz bulunmadığından katı atık olarak atılma olasılığını artırıyor" dedi. "Yüz maskelerinin uygunsuz şekilde imha edilmesiyle ilgili giderek daha fazla rapor var, bu nedenle bu olası çevresel tehdidi tanımak acil."

Yüz maskeleri tıbbi atık olduğu için geri dönüştürülmez! Onun için çevrede malzeme olarak birikmesi ve kalma olasılığı fazla. Tek kullanımlık maskelerin çoğu üç katman içerir: bir dış katman polyester, bir orta katman polipropilen veya polistiren ve pamuk gibi emici malzemeden yapılmış bir iç katman.

Polipropilen, yaygın olarak üretildiği ve çevrede büyük miktarda atık birikiminden sorumlu olduğu ve ayrıca astım nedeni olduğu için halihazırda en sorunlu plastiklerden biridir. Benzer şekilde, araştırmacılar şunları kaydetti: "Çevreye girdikten sonra, maske güneş radyasyonuna ve ısıya maruz kalır, ancak polipropilenin bozunması, yüksek hidrofobikliği, yüksek moleküler ağırlığı, aktif bir fonksiyonel grubun olmaması ve tekrarlayan sürekli bir metilen birimleri zinciri nedeniyle gecikir. Çevrede, kalıcılığa ve birikime yol açar. "

Ayrıca, maskeler çevrede yıprandığında, birkaç hafta içinde çok sayıda mikro boyutlu polipropilen partikülü oluşturabileceklerini ve daha sonra 1 mm'den daha küçük nanoplastiklere bölünebilecekleri hatırlatılıyor!

Yüz maskeleri 1 mm ila 10 mm kalınlığında mikroskobik boyutlu plastik liflerden yapılabildiğinden, mikroskobik boyuttaki partikülleri, plastik poşetler gibi daha büyük plastik eşyalara göre daha kolay ve hızlı bir şekilde ortama salınır. Buna ek olarak, "bu etkiler, nanometrik plastik liflerden (örn. Çap < 1 mm) yapılan ve yeni bir nanoplastik kontaminasyon kaynağı ekleyen yeni nesil bir maske, 'nanomask' ile daha da kötüleştirilebilir." Bir rapor Oceans Asia , 2020 de üretilen 52 milyar maskenin tahminine ve % 3'lük bir kayıp oranına dayanarak 1.56 milyar maskenin okyanuslara girmiş olabileceğini tahmin ediliyor.

Bu verilere dayanarak ve tek kullanımlık bir polipropilen cerrahi maske için ortalama 3-4 gram ağırlık kullanıldığında, bu deniz ortamına ek olarak 4.680 ila 6.240 metrik ton plastik kirliliği ekleyecektir ve bu da ayrışması 450 yıla kadar sürecektir. Aynı şekilde, bunlar yavaş yavaş mikroplastik haline gelecek ve vahşi yaşamı ve deniz ekosistemlerini olumsuz etkileyecek."

Deniz ortamlarına giren maskeler ek riskler oluşturuyor.

Plastik parçacıkların büyük mesafeler kat ettiği biliniyor ve bu da dünyanın hemen hemen her köşesi için pek çok tehlike anlamına geliyor. Güney Fransa'daki Pirenelerin tepesinde ve "Grönland ve Barents Denizlerinin aşırı kuzey ve doğu bölgelerinde" küçük aşınmış plastik parçaları keşfedildi ve bu da çok uzun bir yolculuk yaptıklarını gösteriyor.


Araştırmacılar, Grönland ve Barents denizlerini plastik kalıntılar için, "çıkmaz sokak" olarak adlandırarak, deniz tabanının plastik döküntülerin birikmesi için ortak bir yer olacağını varsaydılar. Ayrı bir araştırmada, plastik kirliliğinin, kirlenmemiş olduğuna inanılan bir alan olan Antarktika'yı çevreleyen Güney Okyanusu'na da ulaştığı gösterildi.

Sunulan çalışmaya göre: “Maskeler doğru şekilde toplanıp kullanılmadığında, yüzey akışı, nehir akışı, okyanus akıntıları, rüzgar ve hayvanlarla (dolanma veya tüketim yoluyla) karadan tatlı su ve deniz ortamlarına taşınabilirler. Farklı ortamlarda ve sosyal medyada giderek daha fazla haber, maskelerin elastik kayışlarına dolanmış vahşi yaşamın görüntülerini paylaşıyor. "

Bu tür plastikler ayrıca genotoksik (yani kansere yol açabilecek DNA hasarına neden olabilecek) polisiklik hidrokarbonlar (PAH'lar) gibi kirleticiler, boyalar, plastikleştiriciler ve üreme toksisitesi dahil olmak üzere ek toksik etkilere sahip diğer ilgili katkı maddelerini içerir. Kanserojenlik ve mutajenite gibi.

Kimyasal toksisiteye ek olarak, bozulmuş maskelerden ve diğer plastik kalıntılardan mikroplastik tüketmek de partiküllerin yanı sıra patojenik mikroorganizmaları taşıma potansiyeli nedeniyle toksiktir.

Nadiren tartışılan bir başka konu da, maske takılıp solunduğunda sorunlara neden olabilecek minik mikrofiberlerin açığa çıkmasıdır. Maskeler tekrar kullanıldığında risk artar. Bu tehlike, Journal of Hazardous Materials'ın Haziran 2021 sayısında yayınlanacak bir performans çalışmasında vurgulandı.

Xi'an Jiaotong Üniversitesi'nden araştırmacılar, bilim adamlarının, üreticilerin ve düzenleyicilerin, hem tek kullanımlık hem de kumaştan yapılmış yüz maskelerinden çıkan mikroplastik ve nanoplastik kalıntıların solunmasını değerlendirmeleri gerektiğini söyledi ve şu bilgilere ulaştılar. "Boğazın tahriş olması veya kullanımdan sonra çocukların, yaşlı yetişkinlerin ve hassas kişilerin solunum yollarında rahatsızlık duyması, yüz maskeleri ve solunum cihazlarından aşırı miktarda solunan atığın uyarı işaretleri olabilir."

Maske takmak, ileri evre akciğer kanseri riski oluşturabilir.

Bağırsak mikrobiyotasının bağışıklık sisteminizi ve kronik hastalık riskinizi etkilediği bilinmesine rağmen, akciğerlerin uzun süredir steril olduğu düşünülüyordu. Ağızdan kommensal olarak bilinen ağızdan mikropların artık sık sık akciğerlere girdiği bilinmektedir. Buna ek olarak, New York Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki (NYU) araştırmacılar, bu oral komensallerin akciğerlerde "zenginleştiğinde" kansere bağlı olduklarını gösterdi.

Spesifik olarak, akciğer kanseri olan 83 yetişkinin katıldığı bir çalışmada, ileri evre kanseri olanların akciğerlerinde erken evre kanserli olanlara göre daha fazla oral komensal vardı. Akciğerlerinde oral kommensal zenginliği olanlar da daha düşük sağ kalıma sahipti ve tümör progresyonunu kötüleştirdi.

Çalışma, yüz maskelerinin ağızdan yemek yiyenleri akciğerlerinde nasıl etkileyebileceğini analiz etmese de, aşağıdakilere dikkat çekti: "Sağlıkta veya hastalıkta olsun, alt solunum yolunun mikrobiyotası, oral salgıların aspirasyonundan ve mikrobiyotasından etkilenir. ürünler, konağın bağışıklık sistemi ile sürekli etkileşim halindedir."

Maske takmanın akciğerlerde oral mikropların oluşumunu hızlandırması kuvvetle muhtemel görünüyor ve ileri evre akciğer kanseri ile bağlantılı olup olmadığı sorusunu gündeme getiriyor. Ulusal Sağlık Enstitüleri, maske taktığınızda normalde soluyacağınız su buharının çoğunun maskede kaldığını, yoğunlaştığını ve tekrar solunduğunu doğrulayan bir çalışma yürüttü.

Solunum yolunuzu nemlendireceği için ıslak bir maske takmanın ve nemli havayı kendi nefsinizden çekmenin iyi bir şey olduğunu öne sürecek kadar ileri gittiler. Ancak, mikropları ağzınızdan solumanın ilerlemiş kanser riskinizi artırabileceği bulgusu göz önüne alındığında, bu bir fayda gibi görünmüyor.

Maskenin içindeki nemin patojenik bakterilerin çok hızlı büyümesine ve çoğalmasına izin vereceğinden bahsetmiyorum bile.

Ayrıca, maske nefes almayı zorlaştırdığından, çok daha fazla nefes almanız ve mikropları ciğerlerinize daha da fazla soluma riskiyle karşı karşıya kalmanız muhtemeldir.
Yüz maskeleri çocuklara ve yetişkinlere zarar verir.

Maske kullanımının "yeni normali" sadece çevreyi değil, aynı zamanda çocuklar da dahil olmak üzere insanların zihinsel ve fiziksel sağlığını da etkiler. Yüz maskelerinin, çocukların okul gibi uzun süre takması için "güvenli" olduğuna inanılmaktadır, ancak bir risk değerlendirmesi yapılmamıştır. Ek olarak, Almanya'dan çocukların maskeyle yaşadıkları deneyimi tanıyan bir ilk kayıt var.

25.930 çocuktan alınan veriler kullanılarak maske kullanımına ilişkin 24 sağlık sorunu rapor edilmiş ve fiziksel, psikolojik ve davranışsal sorunlar kategorilerine dahil edilmiştir . İşte o belirtiler: "Sinirlilik (% 60), baş ağrısı (% 53), konsantre olma güçlüğü (% 50), daha az mutluluk (% 49), okula / kreşe gitme isteksizliği (% 44), halsizlik (% 42), öğrenme sorunları (38 %) ve uyuşukluk veya yorgunluk (% 37) ".

Yine aynı araştırmada çocukların %29,7'sinin nefes darlığı yaşadığını,% 26,4'ünün başının döndüğünü ve % 17,9'unun hareket etmek veya oynamak istemediğini belirttiler. Yüzlerce kişi daha "hızlı nefes alma, göğüste sıkışma, halsizlik ve kısa süreli bilinç kaybı" yaşadı.

Mikroplastiklerin insan plasentalarında da var olduğu bilinmektedir ve hayvan çalışmaları, solunan plastik parçacıkların plasentadan geçerek fetüslerin kalbine ve beynine ulaştığını göstermektedir. Mikroplastiklere maruz kalan fetüsler de gebeliğin son bölümünde daha az kilo aldılar.

Meehan, çoğu insanın COVID-19 nedeniyle ciddi şekilde hasta olma riskinin çok düşük olduğunu veya hiç risk altında olmadığını göz önünde bulundurarak maske takma fikrinin sağduyu ve mantığa aykırı olduğunu öne sürüyor.

Ayrıca maskelerin zarar verebileceği 17 yolu derledi:

1-Tıbbi maskeler solunum fonksiyonunu ve fizyolojisini olumsuz etkiler.

2-Tıbbi maskeler kandaki oksijen seviyelerini düşürür.

3-Tıbbi maskeler kandaki karbondioksit seviyelerini yükseltir.

4-SAR-CoV-2, onu daha patojenik yapan bir "furin bölünme" alanına sahiptir ve virüs, arteriyel oksijen seviyeleri düştüğünde hücrelere daha kolay girer, bu da maske takmanın COVID-19'un şiddetini artırabileceği anlamına gelir.

5-Tıbbi maskeler, ekshale edilen virüsün ağızda veya maskenin kendisinde kalmasını sağlayarak viral / bulaşıcı yükü ve hastalığın şiddetini arttırır.

6-SARS-CoV-2, kandaki oksijen seviyeleri düştüğünde daha tehlikeli hale gelir.

7-SARS-CoV-2'nin furin bölünme bölgesi, özellikle düşük kan oksijen seviyeleri sırasında hücre istilasını artırır.

8-Kumaş yüz maskeleri, COVID-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonları riskini artırabilir.

9-Maske takmak yanlış bir güvenlik hissi verebilir.

10-Yüz maskeleri iletişimi tehlikeye atar ve sosyal mesafeyi azaltır.

11-Yanlış kullanılan maskeler tehlikelidir.

12-Yüz maskelerinin uygunsuz ve uygunsuz kullanımı yaygındır.

13-Yüz maskeleri virüsleri, bakterileri ve küfleri toplar ve kolonize eder.

14-Maske takmak, solunan havanın gözlere girmesine izin verir.

15-Temaslı izleme çalışmaları, virüs taşıyıcılarından asemptomatik bulaşmanın çok nadir olduğunu göstermektedir.

16-Yüz maskeleri ve evde kalma emirleri genel bağışıklığın gelişmesini engeller.

17-Yüz maskeleri, önceden var olan hastalıkları ve engelleri olan çok sayıda insanda tehlikelidir ve kontrendikedir.

Yaralanmaya hakaret eklemek için, cerrahi maskelerin SARS-CoV-2 enfeksiyonuna karşı etkinliğini değerlendirmek için 6.000'den fazla kişinin katıldığı ilk randomize kontrollü çalışma, maskelerin enfeksiyon insidansını azaltmadığını buldu.

Kullanımına dair kanıt eksikliği ve insan sağlığına ve çevreye olası zararları düşünüldüğünde, maskenin zorunlu kullanımına karşı olmamız şaşırtıcı değildir.

Araştırmayı yapan Dr. Joseph Mercola’a teşekkür ederiz.

Yorumlar (1)

avkt,50 4 Yıl Önce

Bir an önce umarım bu saglıksız ve Hukuksuz uygulamadan vazgeçilir yeter bu yeter.! KANADA bile Maskeleri toplattı halk saglıgına ZARARLI oldugu için.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.