5gvirusnews Haber Merkezi / 2 Ekim 2020
Yeni Dünya düzeninde, “Global Reset” sonrası, “Yeni Normal” dönemde, siber ortamda örgütlenen “Yanlış Bilgilerle Mücadele Eden Doğruluk Kontrolü” üzerinden, eski bilgiler ve yeni yanlışlar kontrol edilerek ayrı bir serverde stoklanacak ve sadece doğru bilgilerin yayılmasına izin verilecek.
Sistemin yapay zeka arama motorları tarafından birkaç dakika içinde bilgiye ulaşıp, bilgi kaynağını ve yayılma yollarını, hızını raporladıktan sonra, global networku harekete geçirerek kaynak ve dağılım ağı filtrelenerek bilgiler silinecek ve birkaç dakika sonra da karşı argümanlarla, yalanlanan bilgilerin “yeni gerçek” servis edilecek.
“International Fact-Checkink Network” Fast/Hızlı şekilde sonuca ulaşarak, ana sistem tarafından uyarılacak ve gerekirse, sistem dışına atılacak ve hakkında hukuki işlem yapılabilecek.
Bu yıl başında Facebook ve WhatsApp, koronavirüsü ile İlgili Yanlış Bilgilerle Mücadele Eden Doğruluk Kontrolü Kuruluşlarına 2 Milyon Dolar Yardımda Bulunacağını açıkladı. “Sivilalan.com” sitesinden bu haber özetle şöyle duyuruldu: Facebook, COVID-19 ile ilgili paylaşılan asılsız haberlerin ve yanlış bilgilerin önüne geçmek adına, Poynter’in Uluslararası Doğruluk Kontrolü Ağı (IFCN) ile birlikte bir hibe programı hayata geçirdiğini açıkladı. Program kapsamında, COVID-19 ile ilgili yayılan bilgileri teyit etmek için dünyanın dört bir yanında sürekli olarak çalışan bağımsız üçüncü taraf doğruluk kontrolü kuruluşlarına mali yardımda bulunulacak. Program, özellikle virüsten yüksek derecede etkilenmiş bölgelerde çalışan doğruluk kontrolü kuruluşlarının bu kritik dönemde mevcut kapasitelerini sürdürmelerine ya da artırmalarına yardımcı olacak. Facebook, aynı zamanda hibe programı kapsamında bu kuruluşlara doğruluk kontrolü yapılmış metinlerin farklı dillere çevrilmesi, güvenilir bilgilerin daha fazla insana ulaşmasına yardımcı olacak multimedya içeriklerin prodüksiyonu, kanıta dayalı ve bilimsel haberler için sağlık uzmanlarıyla çalışma ve kitle geliştirme girişimleri gibi farklı konularda da destek sağlayacak.
Ağa bir çok uluslararası örgüt ve şirketlerden destek sağlanıyor. Bazı batılı media kuruluşları ve şirketler de ayrıca kendi örgütlerini kurarak, bu ağa katıldılar. Fransa, AFP factchecking ABD, AP FactCheck, ABD, Reuters, Hindistan, T. V. Today Network Ltd., ABD, USA TODAY bunlardan bazıları. Türkiyede de teyit.org, doğruluk payı gibi siteler sisteme üye.
-----
Haber kaynağı:https://sivilalan.com/2020/03/19/%E2%80%8Bfacebook-ve-whatsapp-koronavirusu-ile-ilgili-yanlis-bilgilerle-mucadele-eden-dogruluk-kontrolu-kuruluslarina-2-milyon-dolar-yardimda-bulunuyor/
Sabri 4 Yıl Önce
Gerçekten inanalım mı bu sitelere yoksa gerçeği parçalara ayırarak yalanlarının içine gizlemelerini mi seyredelim ben EMİN olmak istiyorum kulağımın duyduğu gözümün gördüğüne inanmak be kandırılmaya müsait bir beyin le yaşıyoruz kalbim EMİN olmak istiyor usta sen EMİN misin.