Deutsche Bank: “COVID'den Daha Kötü 'Büyük' Felaket Olasılığı% 33” olarak açıkladı.
Küreselcilerin Covid-19 ile devam eden darbesi ile birlikte Deutsche Bank'tan yeni bir rapor geldi.
Henry Allen liderliğindeki Deutsche Bank analistleri, önümüzdeki on yıl içinde dört ana kuyruk riskinden en az birinin meydana gelme şansının en az üçte biri olduğunu söylüyor:
1- Büyük bir grip salgını iki milyondan fazla insanı ölüyor.
2- Küresel felaketli bir volkanik patlama.
3- Büyük bir güneş patlaması.
4- Küresel bir savaş.
Market Watch, “Güneş patlaması olasılığı, belki de son şiddetli olanın 1859'da olması nedeniyle nadiren tartışılıyor, ancak Deutsche Bank ekibi bunu büyük bir küresel savaştan daha muhtemel buluyor. Elektrik şebekeleri kesintiye uğradığında, büyük elektrik kesintileri yaşanabilir ve bu da kritik altyapı düzgün bir şekilde çalıştırılamadığından ekonomi genelinde devrilme etkilerine neden olabilir. Hastaneler ve tıbbi bakım etkilenirse hayatlar kaybedilebilir. İletişim kesintiye uğrayacak, birçok ödeme sistemi işlevsiz olacak ve GPS [Global Konumlandırma Sistemi] uyduları, en azından uçaklara değil, doğru konum hizmetlerine dayanan tüm bireylerin ve endüstrilerin zararına kapsamlı bir müdahale ile karşılaşacak ” dedi.
Analistler bulguları etrafında bir yatırım stratejisi önermediler.
Ve dünya tahmininin tam bir sonu olmasa da, Wall Street'in en saygın firmalarından biri kendi korkunç tahminini yayınladı
Rayberg, Bridgewater Associates, ABD kurumsal kar marjlarında yıllar boyunca görülen güçlü büyümenin tersine çevrilmesinin hisse senedi yatırımcıları için, “kayıp on yıla” yol açabileceği konusunda uyarıyor .
Bridgewater analistleri 16 Haziran tarihli müşterilere bir not yazdı, hisse senetlerinin nakit üzerinden aşırı getirisinin büyük bir kısmını sağlayan marjlar, kazançlardaki mevcut döngüsel gerilemenin ötesine geçecek bir değişiklikle karşı karşıya kalabilir.
Analistler, “Son birkaç on yılda gelişmiş dünya kârlılığının belki de en büyük itici gücü olan küreselleşmenin zaten zirveye ulaştığını” söyledi.
Şimdi ABD-Çin çatışması ve küresel salgın, çok uluslu şirketler tarafından sadece maliyet optimizasyonunun aksine güvenilirliğe odaklanarak tedarik zincirlerini yeniden kıyıya çıkarma ve çoğaltma hareketlerini daha da hızlandırıyor.
Analistler, pandemik kaynaklı talepteki çöküşün kısa vadede kar marjlarında büyük bir düşüşe neden olduğunu da sözlerine ekledi.
Intel Corp. ve Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., yüksek maliyetlere rağmen ABD'de üretim tesisleri inşa etme niyetlerini açıklayan iki şirket örneği olarak gösteriliyor. Toplam kârlar toparlansa bile, bazı şirketler ölecek ya da hisseleri bu yolda değer kaybedecektir. Daha düşük kar ve nakit açığı bırakıldığında, şirketlerin koronavirüsün diğer tarafında daha fazla borçlu olmaları muhtemeldir.
Analistlerin söylemediği ise yıkıcı teknoloji olarak yerini çoktan alan 5G’nin, tüm şirketlerin büyük sıfırlamaya doğru hızla ittiği gerçeğidir. Bu gerçek, Dünya Ekonomik Forumu ve Dünya Bankası tarafından da söyleniyor.
5G’nin, tüm şirketlerin büyük sıfırlamaya doğru hızla ittiği gerçeğidir?