Öne Çıkanlar Türkiye Sosyal Tıp GRAFEN OKSİT FETÖ Chabad

ALMANYA’DAKİ DOKTORLAR HAKLI ÇIKTI.

Haber : 5G Virus News - Platformu

Mobil iletişimdeki elektromanyetik alanlardan, özellikle 5G'deki olası sağlık riskleri hakkında AVUSTURYA Parlamentosu  tarafından yaptırılan bir çalışma sonuçlandı.

Hazırlanan rapor  ve diğer bilgiler yazının sonundaki web adresinden takip edebilirsiniz.  Rapor,  5G teknolojileri ile ilgili dünyamızın ne kadar yetersiz olduğunu özellikle ortaya koyması açısından çok düşündürücü.

Avusturya Bilimler Akademisi (ÖAW)  ile Teknoloji Değerlendirme Enstitüsü (ITA) 1 Ağustos 2019 ile  15 Şubat 2020 tarihleri arasında,  AVUSTURYA  Parlamentosu için,  5G Mobil İletişim ve Sağlık: Tanınmış Bilimsel Panellerle Mobil İletişimin Elektromanyetik Alanlarının Olası Sağlık Risklerine İlişkin Kanıt Düzeyinin Mevcut Değerlendirmesini içeren bir rapor hazırladı.

Raporda prensip olarak, yüksek elektromanyetik alan kuvvetlerinin doku ısınmasına ve dolayısıyla doku hasarına yol açabileceğini belirtmektedir.

BİRÇOK SORU AÇIKTA KALDI  

5G'nin spesifik uygulama alanı hala belirsizdir. Bu nedenle, nüfusun hangi bölümlerinin hangi yeni mobil radyo alanlarına ve ne ölçüde maruz kalacağını açıklığa kavuşturmak gerekiyor.

Prensipte, yeni frekans aralıkları ve yeni oluşturulan maruziyet durumları ile ilgili herhangi bir çalışma yoktur. Bu nedenle rapor  yazarları,  “5G'nin geliştirilmesi ve uygulanmasının dikkatli ve önleyici izlenmesini” öneriyorlar.

Tüm komiteler, yüksek frekanslı elektromanyetik alanların yerleşik mobil iletişimden sağlıkla ilgisi ile ilgili bilgi ve belirsizlikler konusunda hâlâ boşluklar olduğu ve bu nedenle araştırmalara ihtiyaç duyulduğu konusunda hemfikirdir.

Fakat raporu yazan bilim insanları, “gözler, cilt ve ayrıca küçük organizmalar üzerindeki etkiler göz ardı edilemez.” dediler.

Çalışma, önleyici tedbirlerin ve iyileştirilmiş risk iletişiminin gerekli olduğunu söylüyor. Ve gerekli bilgi alışverişi için bağımsız bir kurumun olmadığı belirtiliyor. 5G risk hipotezleri göz önüne alındığında, “gözler, cilt ve küçük organizmalar üzerindeki etkiler mümkün”  görünüyor.

Ayrıca, bu sorularla ilgili bilgi ve belirsizlikler konusunda hala büyük boşluklar olduğu ve bu nedenle özellikle 5G ile ilgili olarak daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu belirtilmektedir.

Rapora göre, elektronik cihazların,  bebek monitörlerinden ve çocuk oyuncaklarından cep telefonlarına, akıllı sayaçlara, kendi kendine artan yaygınlığından dolayı nüfusun gerçek maruz kalma durumunun çok çeşitli radyasyon emisyonlarında kendini gösterdiği konusunda da anlaşma var. 

Araştırmaya göre, 5G ile ilgili tartışma, ihtiyati önlemler ve iyileştirilmiş risk iletişimi konusunda genel bir mutabakat göstermektedir. Öte yandan, önerilen önleyici tedbirlerin türü konusunda anlaşmazlık vardır.

5G'nin sağlık riski potansiyeli konusunda şu anda bir fikir birliği bulunmamaktadır.

Çalışmanın yazarları, mevcut cep telefonu radyasyonu ile ilgili sağlık riski potansiyelinin açık ve uzlaşmacı bir şekilde belirlenmesinin şu anda öngörülebileceği sonucuna varmışlardır. 5G ile ilgili olarak, daha sağlam bir kanıt durumu da sofistike çalışmalar gerektireceği veya eksik olacağı için öngörülebilir veya hatta olası görünmemektedir. Çalışma yazarları, yönetişim stratejilerinin kanıta dayalı ileri tartışmasında olası en geniş eylem seçeneklerinin dikkate alınmasını önermektedir.

Çalışma ayrıca, mevcut bilgi durumu göz önüne alındığında, mümkün olan en sağlam kanıtın sağlanması için daha bağımsız, ulusal ve uluslararası en yüksek kalitede araştırma yapılması gerektiğini göstermektedir.

Ayrıca, planlanan genişleme aşamalarının teknolojik detayları ile 5G'den beklenen uygulama ve maruz kalma durumları hakkında daha fazla açıklık ve daha hedefli iletişim gerektirecektir.

Bu bağlamda, kişi yeni belirsizlik ve risk bilgisi yolları aramalıdır. Yeni teknolojinin uygulanmasının, nihayetinde çözülemeyen belirsizlik, tutarsızlık ve tartışmaların arka planında gerçekleştiği unutulmamalıdır. Bu nedenle, belirsizlik ve risk diyalogu için yeni yollar izlemek önemlidir, çünkü farklı paydaşlardan değişim için yüksek bir ihtiyaç vardır. Aynı zamanda, böyle bir girişimin örgütlenmesi ve denetlenmesi için, bağımsız kurumların olmaması da önemli bir eksiklik.

Avusturya'da disiplinler arası değişim kaydedildi. Bu nedenle çalışma, mevcut risk yönetişim sisteminin, örneğin; B. kurumsal ayrılma ve değerlendirme, öneri, siyasi karar alma ve yönetimin meşruiyet kriterleri bakımından. Elde edilen bilgiler şimdi sorumlu bakanla araştırma, Yenilik ve Dijitalleşme Komitesi'nde tartışılabileceği belirtildi.

ALMANYA'DAKİ DOKTORLAR HAKLI ÇIKTI

Ayrıca Avusturya Parlamentosu raporu, Almanya'daki doktorların 5G'yi protesto etmesini de haklı çıkarttı.

Doktorlar 5G mobil iletişimi için uyarıyor. Tıbbi çalışma grubu dijital medya  Stuttgart'taki Dışişleri Bakanlığı önünde 5G'ye karşı gösteri yaptılar. Winterbach'ın dahili tıp ve kardiyoloji doktoru Cornelia Mästle, "Popülasyonu korumak için önleme stratejileri, daha fazla araştırma ve 5G'nin genişlemesi üzerine bir moratoryum istiyoruz" dedi.  Stuttgart'ta psikiyatri ve psikoterapi uzmanı Jörg Schmid. Klinik görüntüler baş ağrısı, kulak çınlaması ve konsantrasyon problemlerinden kardiyak aritmilere kadar uzandığın söyledi.

Avrupa Parlamentosu Kararı: Elektromanyetik alanlarla ilişkili sağlık riskleri Hangi telefon en düşük radyasyona sahip? Araştırılmasını istedi.

Kucağımızda bulduğumuz akıllı telefonlar için de,  “Telefonlardan gelen elektromanyetik radyasyon, artan sayıda çalışmada gösterildiği gibi bir sağlık riski” taşıdığı artık biliniyor.

Umarım en kısa zamanda, arkasındaki güçler ile birlikte  Türkiye’de de tartışılır.

"5G ve Sağlık" ile ilgili çalışma Parlamentonun web sitesinde mevcuttur: www.parlament.gv.at/SERV/STUD/FTA/Einzelstudien/index.shtml

Teknoloji Değerlendirme Enstitüsü'nden daha fazla bilgi şu adreste bulunabilir: www.oeaw.ac.at/ita

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.